Index Vakbarát Hírportál

Eltört a magyar válogatott labdarúgó arccsontja

2022. szeptember 4., vasárnap 12:30

A Nemzeti Sport Online információi szerint eltört a Freiburg magyar válogatott támadójának, Sallai Rolandnak az arccsontja. A diagnózisról a játékos édesapja, Sallai Tibor számolt be a sportportálnak a Leverkusen elleni bajnoki másnapján.

Amint arról szombaton az Index is beszámolt, rendkívül pechesen alakult Sallai Rolandnak a Bayer Leverkusen elleni bajnoki mérkőzés: a magyar válogatott támadót – aki kezdőként lépett pályára a Bundesliga ötödik fordulójának szombati játéknapján – Jonathan Tah a negyedik percben úgy arcon rúgta, hogy a cipője az első hírek szerint Sallai szemét is érte. A német válogatott védő a szabálytalanságért sárga lapot kapott, míg légiósunkat hosszas ápolás után hordágyon hozták le a pályáról.

Christian Streich, a csapat vezetőedzője a lefújást követően még igyekezett optimista lenni, és arról beszélt, hátha csak egy komolyabb zúzódásról van szó, bár azt nem találta jó jelnek, hogy támadója órákkal az eset után sem tudta kinyitni a szemét, amely körül mindenhol „kék-zöld foltok borították” az arcát.

Scary looking injury for Freiburg’s Roland #Sallai.
Kick to face & left eye. Can see contact marks at lower eyelid/corner w/ quick bruising around eye. Stretchered off
Hopefully just contact injury but eye/orbit do need assessment. #Bundesliga #SCF pic.twitter.com/jBeCs1am3c

— InjuryMechanisms (@IMechanisms) September 3, 2022

A Nemzeti Sport vasárnap délelőtt elérte Sallai Tibort, a futballista édesapját, aki elmondta, nem úszták meg zúzódásokkal az esetet: fiának eltört az arccsontja. Hozzátette, az a napokban dől el, hogy kell-e műteni. Megjegyezte, a 25 éves játékos szeme annyira be van dagadva, hogy továbbra sem tudja kinyitni, állandóan jegelni kell. 

Sallai Rolandnak ez volt az ötödik tétmérkőzése az idényben, esetleges hosszabb ideig tartó felépülése a magyar válogatott számára is komoly érvágás lehet: alig három hét múlva Lipcsében Németországgal, az azt követő héten Budapesten Olaszországgal mérkőznek a mieink a Nemzetek Ligája 2022–2023-as kiírásának csoportkörös utolsó két fordulójában.

Klubcsapata nemes revansot vett Sallai sérüléséért: hátrányból fordítva 3–2-re győzött a Leverkusen ellen, és így jobb gólkülönbségének köszönhetően jelenleg vezeti a tabellát a Borussia Dortmund előtt.

(Borítókép: Sallai Rolandot orvosok szállítják el a Bundesliga-mérkőzésen a BayArenából 2022. szeptember 3-án Leverkusenben. Fotó: Christof Koepsel/Getty Images)

Rovatok