Index Vakbarát Hírportál

Várhatóan októberig nem számíthat gólkirályára a Real Madrid

2022. szeptember 8., csütörtök 10:08

A Real Madrid spanyol bajnok és Bajnokok Ligája-győztes labdarúgócsapata várhatóan októberig nem számíthat – combizomhúzódás miatt – Karim Benzemára.

A királyi gárda hivatalos weboldala szerdán számolt be a francia csatár orvosi vizsgálatainak eredményéről: Benzema jobb combizma húzódott meg kedden a Celtic vendégeként 3–0-ra megnyert Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen.

A várható kihagyás mértékéről nem tett említést a honlap, optimistább spanyol médiumok becslése szerint akár már 7-10 nap múlva újra bevethető lesz a 34 esztendős játékos. Így bár a három magyar válogatott futballistát foglalkoztató RB Leipzig elleni jövő szerdai BL-találkozón még várhatóan nem, az Atlético elleni madridi derbin négy nappal később viszont akár már be is vethetné Carlo Ancelotti vezetőedző. Az EFE spanyol hírügynökség szerint viszont az a forgatókönyv a reálisabb, amely szerint legközelebb októberben számíthat Benzemára a BL-címvédő.

Az elmúlt idény legjobb BL-játékosának választott Benzema felépülése nemcsak a Real Madrid számára égető kérdés, hanem a november 20. és december 18. között Katarban sorra kerülő világbajnokság miatt a címvédő francia nemzeti csapatnak is. 

MTI

(Borítókép: Karim Benzema a Celtic elleni BL-meccsen. Fotó: Robbie Jay Barratt / Getty Images) 

Rovatok