Index Vakbarát Hírportál

Nem rendeznek hétvégén labdarúgó-mérkőzéseket Angliában

2022. szeptember 9., péntek 13:07

Elhalasztják a hétvégére kiírt összes labdarúgó-mérkőzést Angliában, miután csütörtök este életét vesztette a brit uralkodó, II. Erzsébet.

10 napos gyász kezdődött Nagy-Britanniában II. Erzsébet királynő csütörtöki halála után, így a hétvégén rendezendő labdarúgó-mérkőzéseket sem rendezik meg a szigetországban. A Premier League közleményében kiemeli: a halasztással tisztelegnek a királynő előtt. 

Rendkívüli életének emlékére, mindazért, amit országunkért tett, és tiszteletünk jelképeként elhalasztjuk az összes, hétvégére kiírt Premier League-mérkőzést, beleértve a hétfő esti összecsapást is. Elképesztő örökséget hagyott uralkodónk maga mögött, és mindannyiunk számára inspirációt jelentett regnálása alatt. Ez egy rendkívül szomorú időszak, nem csupán nemzetünk számára, hanem az egész világ számára

– olvasható a Premier League hivatalos közleményében. A halasztás természetesen nemcsak az élvonalbeli mérkőzésekre vonatkozik, hanem az összes többi, alacsonyabb osztályú találkozóra is. 

Hozzátették: a nemzeti gyász időszaka alatt a mérkőzések pótlásával kapcsolatban kellő időben nyújtanak majd tájékoztatást. Így többek között nem rendezik meg hétvégén a Manchester City–Tottenham-rangadót sem. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok