Index Vakbarát Hírportál

Félbeszakadt a Barca meccse, újra kellett éleszteni egy szurkolót

2022. szeptember 10., szombat 22:00

A spanyol labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában a Barcelona a Cádiz otthonába látogatott. A találkozót egy sajnálatos esemény miatt a 83. percben félbe kellett szakítani, egy néző ugyanis rosszul lett a lelátón, és újra is kellett éleszteni. Közel egyórányi kényszerszünet után aztán befejeződött a mérkőzés, amelyen Xavi alakulata magabiztosan, 4–0-ra győzött.

Az első félidőben csak helyzetekig, illetve Raphinha révén kapufáig jutottak a katalánok, akik a második játékrészben aztán Frenkie de Jong révén az 55. percben megszerezték a vezetést. Nem sokkal később az ezúttal csereként beálló Robert Lewandowski duplázta meg a vendégek előnyét közelről, a hajrában viszont megállt a játék: 

a 83. percben rosszul lett egy hazai szurkoló, akit újra is kellett éleszteni, a hazaiak kapusa, Jeremías Ledesma sietve egy defibrillátort dobott ki a drukkerekhez, továbbá mindkét csapat orvosai is azonnal a lelátóra futottak.

A játékosok közül többen a pályán imádkoztak döbbenetükben, majd a játékvezető az öltözőbe küldte a csapatokat. Közel egy órát állt a meccs, ám a spanyol sajtó szerint sikerült stabilizálni a néző állapotát, akinek volt pulzusa, amikor kórházba szállították.

A játék folytatódott, a maradék hét percben pedig a Barca további két gólt szerzett Ansu Fati és Ousmane Dembélé révén, így végül magabiztos, 4–0-s győzelemmel őrizte meg veretlenségét, és ideiglenesen a tabella élére ugrott. 

(Borítókép:  Fran Santiago / Getty Images Hungary)

 

Rovatok