Index Vakbarát Hírportál

Egymilliárd euró lesz a Barca-tini kivásárlási ára

2022. szeptember 13., kedd 13:22

Hamarosan hosszabbít 18 éves középpályásával, Gavival a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Barcelona.

A belső középpályás egyezsége 2023 nyaráig érvényes a katalánoknál, akik érthető módon szeretnék megtartani egyik legnagyobb tehetségüket.

A 173 centi magas futballista tavaly augusztusban mutatkozott be a felnőttcsapatban, ahol eddig 52 alkalommal jutott szóhoz.

Valósággal berobbant a profik közé, 17 évesen és 2 hónaposan már spanyol válogatott volt, Luis Enrique már tíz alkalommal küldte pályára a nemzeti együttesben.

Nem véletlenül figyelte gyakorlatilag minden európai klub a helyzetét a Barcelonánál, mivel az együttes sokáig nem is regisztrálhatott új futballistát – sőt az U19-es egyezségen lévő Gavi sem írhatott alá emiatt profi szerződést.

Mivel Miralem Pjanic végül távozott, így ez az akadály el is hárult, és a katalán Sport szerint már csütörtökön bejelentik Gavi hosszabbítását. 

A fiatal futballista 2026 nyaráig kötelezi el magát a klubhoz, kivásárlási ára pedig a 19 éves Pedrihez hasonlóan 1 milliárd euró lesz. 

A 18 éves Gavi piaci értékét a transfermarkt.de 60 millió euróra taksálja.

(Borítókép: Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

Rovatok