Index Vakbarát Hírportál

Messi nem dönt a világbajnokság végéig a jövőjéről

2022. szeptember 14., szerda 09:03

A L'Équipe arról számolt be, hogy a jó idényrajt után a Paris Saint-Germain Lionel Messi és Sergio Ramos szerződését is szeretné meghosszabbítani.

Az argentin futballista ugyanakkor egybehangzó értesülések szerint a közeljövőben nem határoz a folytatásról, mivel egyelőre klubcsapatára, illetve a november közepén kezdődő világbajnokságra koncentrál.

Messit a PSG mellett korábbi klubja, a Barcelona is szívesen szerződtetné, de dönteni minden bizonnyal majd csak 2023 elején fog.

A 35 éves futballista tavaly nyáron 21 év elteltével távozott a katalánoktól, ahol 778 tétmeccsen 975 találatból (672 gól, 303 gólpassz) vette ki a részét.

Az első párizsi idényét követően rengetegen kritizálták, ugyanakkor 34 összecsapáson csak eljutott 11 gólig és 15 gólpasszig, a jelenlegi kiírásban pedig szárnyal: kilenc találkozón négy találat mellett hét előkészítés a mérlege.

A november 20. és december 18. között megrendezendő világbajnokságon az argentin válogatott a torna egyik favoritjának számít, Szaúd-Arábiával, Mexikóval és Lengyelországgal került egy csoportba.

(Borítókép: Tnani Badreddine/DeFodi Images via Getty Images)

Rovatok