Index Vakbarát Hírportál

Visszatérhet a Manchester United szexuális erőszakkal vádolt támadója a pályára

2022. szeptember 15., csütörtök 12:08

Mason Greenwood neve is ott van a Manchester United által a Premier League 2022–2023-as idényére nevezett játékosok között – hívta fel a figyelmet a Daily Mail. A játékos legutóbb januárban léphetett pályára, később viszont klubja felfüggesztette, mert volt barátnője szexuális erőszakkal és bántalmazással vádolta meg őt, ami miatt le is tartóztatták. Greenwood februárban óvadék ellenében került szabadlábra, ügye azóta is tart.

A Daily Mail szúrta ki, hogy annak ellenére, hogy a United ezt külön nem kommunikálta, Mason Greenwood is bekerült a csapat Premier League-keretébe, igaz, a saját nevelésű támadó csak az U21-es játékosokat felsorakoztató kiegészítőlistán kapott helyet. 

Mindez viszont azt jelenti, hogyha ügye – a játékos szempontjából – pozitív véget ér, nincs gyakorlati akadálya annak, hogy visszatérjen a pályára az MU színeiben. Sajtóhírek szerint Erik ten Hag, a csapat menedzsere korábban már egyeztetett is a játékossal, jelezve számára, hogy ha tisztázni tudja a nevét, örömmel látja majd a keretében. 

A 20 éves játékost januárban tartóztatta le a manchesteri rendőrség azok után, hogy barátnője, Harriet Robson olyan felvételeket hozott nyilvánosságra, amelyek arról árulkodnak, hogy a fiatal játékos súlyosan bántalmazta őt

Greenwoodot akkor testi sértéssel és nemi erőszakkal vádolták meg, utóbbit egy hangfelvétel alapján, amelyet szintén Robson tett közzé. Ebben Greenwood minősíthetetlen stílusban akarja szexre kényszeríteni barátnőjét.

A vádak között pedig a szexuális bántalmazás mellett a gyilkossággal fenyegetés is elhangzott. 

A Manchester United az eset után kiadott egy közleményt arról, hogy felfüggeszti saját nevelésű játékosát, akivel azóta a Nike is szerződést bontott, a készítők pedig kivették a FIFA-videójátékból is.

Greenwoodot nem sokkal később óvadék ellenében kiengedték, de tavasszal egyszer sem lehetett a United keretének tagja. 

Az egyszeres felnőttválogatott támadó 2018-ban mutatkozott be az MU felnőttjei között, eddig 129 tétmeccsen szerepelt az együttesben, és 35 gólt szerzett ezeken. 

(Borítókép: Mason Greenwood 2022. január 19-én. Fotó:  Marc Atkins / Getty Images)

Rovatok