Index Vakbarát Hírportál

A magyar szurkolók kizárólag kinyomtatott jeggyel léphetnek be a lipcsei stadionba

2022. szeptember 20., kedd 14:55

A pénteki, lipcsei Németország–Magyarország Nemzetek Ligája-mérkőzésre utazó szurkolók az eddigiektől eltérő módon kapják meg hivatalos meccsjegyeiket.

A mérkőzést 2022. szeptember 23-án, pénteken, 20.45-kor a lipcsei Red Bull Arénában rendezik meg. A magyar szurkolók rendelkezésére bocsátott 2000 vendégjegy az árusítás kezdetét követően néhány óra alatt elfogyott. A korábbi gyakorlattól eltérően a mérkőzésre kilátogató magyar szurkolóknak nem kell a helyszínen beváltaniuk a vouchereiket, hanem e-mailben kapják meg a hivatalos meccsjegyeiket.

Az MLSZ az alábbiakra hívja fel a szurkolók figyelmét:

A stadionba belépésre jogosító jegyeket szerda délután küldjük a jegyet megvásárló személynek, a jegyvásárláskor használt e-mail-címre. Ha valakinek a szerdai nap végéig nem érkezne meg a jegye, kérjük, ellenőrizze a spam (levélszemét) fiókban is, és ha ott sem találja meg, akkor ügyfélszolgálatunkon ( mlsz@interticket.hu) jelezheti a problémát! A névátírt jegyeket szintén a jegyet megvásárló szurkolóknak küldjük ki, mivel a névátírást is csak a vásárló tudja kezdeményezni.

Kérjük, hogy az e-mailen megkapott jegyeket mindenki nyomtassa ki, és hozza magával, mert azokat, a szervezőktől kapott információk alapján, TELEFONRÓL NEM lehet beolvasni. A belépéshez mindenkinek szüksége lesz személyazonosításra alkalmas okmányra, mert ezeket a rendezők elkérhetik beléptetésnél. A belépésre jogosító QR-kódot tartalmazó kinyomtatott e-mailekre fokozottan vigyázzon mindenki, mert egy QR-kóddal minden esetben csak egyetlen szurkolót engednek be a stadion területére!

Sipos Jenő kedden az M4 Sport Sporthíradó című műsorában kiemelte: nagyon bíznak abban, hogy a magyar szurkolók a lipcsei, majd hétfőn a budapesti találkozón – utóbbin 20.45 órától az Európa-bajnoki címvédő olaszokat látja vendégül Marco Rossi szövetségi kapitány csapata a Puskás Arénában – is sportszerűen drukkolnak, adott esetben nem ülnek fel a provokációnak, így az európai szövetség ellenőrei sem marasztalják el őket a viselkedésükért, az esetleges rendbontásért.

Ellenkező esetben ugyanis hatályba lép az egymeccses felfüggesztett zárt kapus hazai mérkőzés, sőt akár még arra is sor kerülhet, hogy egy időre visszatérnek a zárt kapus találkozók.

Kiemelte: a drukkerek csak és kizárólag saját csapatuk biztatásával foglalkozzanak, és mellőzzék az antiszemita, rasszista, kirekesztő molinókat, valamint rigmusokat. Annál is inkább, mert a szurkolók viselkedését a lelátókon sok ellenőrök figyelik, akik mindent feljegyeznek – tette hozzá.

A hétfői budapesti találkozóval kapcsolatban hangsúlyozta: a stadion kapuit már három órával a kezdés előtt megnyitják, a szurkolói faluban különböző programokkal, aktivitásokkal várják a nézőket, akik legendás válogatott játékosokkal is találkozhatnak.

A szóvivő emlékeztetett: a magyar válogatott júniusi eredményeinek köszönhetően kedvező helyzetben van az A divízióban maradást illetően, így reális az esélye arra, hogy a következő Nemzetek Ligája-sorozatban is a legjobbak között szerepeljen. Ott aztán – hasonlóan a mostani kiíráshoz – újra kiváló ellenfelekkel játszhat tétmérkőzéseket.

Az A divízió 3. csoportjában a magyarok négy fordulót követően 7 pontjukkal az élen állnak, a németek (6 pont), az olaszok (5) és az angolok (2) előtt.

(MTI)

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok