Index Vakbarát Hírportál

Sérült játékos helyére hívták be a védőt, de sérülés miatt ő sem tud pályára lépni

2022. szeptember 20., kedd 11:44

Lucas Digne sem állhat a francia labdarúgó-válogatott rendelkezésére az e heti Nemzetek Ligája-mérkőzéseken.

Az Aston Villa futballistája pótbehívóval, Theo Hernandez helyett került a keretbe, de védőtársához hasonlóan sérülés miatt kénytelen lemondani a szereplést. Didier Deschamps szövetségi kapitány ezúttal Adrien Truffert számára küldött meghívót.

Digne előtt már Boubacar Kamara is pótbehívóját követően, sérülés miatt mondta le a szereplést, őt Adrien Rabiot pótlására szemelték ki.

Szintén friss sérülése miatt nem játszhat a csapatkapitány Hugo Lloris, a nem teljesen egészséges Karim Benzema, Paul Pogba, N’Golo Kanté, Lucas Hernández és Presnel Kimpembé pedig eleve nem volt elérhető ezúttal Deschamps számára.

A világbajnoksághoz hasonlóan a Nemzetek Ligájában is címvédő franciák az A divízióban négy fordulót követően nyeretlenek, és két ponttal az utolsó helyen állnak az 1. csoportban. Csütörtökön Ausztriát fogadják, három nappal később pedig az éllovas dánok vendégei lesznek Koppenhágában.

A franciákhoz kapcsolódó hír, hogy a szövetség felülvizsgálja a játékosok képi jogairól szóló megállapodást, miután sztárjuk, Kylian Mbappé jelezte: nem áll rendelkezésre azon a keddre tervezett szponzori fotózáson, amelyen a szövetséggel partneri viszonyban lévő gyorsétteremláncot és fogadóirodát támogatják.

MTI

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok