Index Vakbarát Hírportál

Bejelenti visszavonulását a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya?

2022. szeptember 21., szerda 10:06

A csakfoci.hu információi szerint Szalai Ádám szerdán bejelentheti, hogy a Nemzetek Ligája csoportkörének zárása után visszavonul a magyar labdarúgó-válogatottól – ez az Index értesülései szerint is valószínűsíthető.

A magyar válogatott kapitányának így tétmeccsen a Németország elleni pénteki lipcsei, majd az Olaszország elleni hétfői hazai összecsapás lehet az utolsó két fellépése.

A válogatott szerdán 15.30-kor Telkiben sajtótájékoztatót jelentett be, amelyen Marco Rossi szövetségi kapitány mellett Szalai Ádám vesz részt, ennek apropója a lap szerint utóbbi bejelentése lesz.

A Basel 34 éves csatára 2009-ben Izrael ellen debütált a címeres mezben, Wolverhamptonban pedig már a 84. alkalommal léphetett pályára a válogatottban.

Eddig 25 gólt szerzett a nemzeti együttesben, amellyel részt vett a 2016-os, valamint a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott Európa-bajnokságon is – előbbin ő szerezte a mieink első gólját, utóbbin már csapatkapitányként szerepelve volt eredményes a németek otthonában.

A magyar csapat négy fordulót követően hét pontot szerezve vezeti az A ligás csoportját a hatpontos németek, az ötpontos olaszok és a kétpontos angolok előtt, így reális esélye van a bennmaradás kiharcolása mellett akár a négyes döntőt érő első hely megszerzésére is.

(Borítókép: Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images)

Rovatok