Index Vakbarát Hírportál

Dárdai Pál: Akkora összeget kínáltak, amekkorát korábban leírva sem láttam

2022. szeptember 23., péntek 12:53

Dárdai Pál szűk egy éve távozott a Hertha BSC éléről. Azóta több pletyka is útjára indult, hogy éppen melyik csapathoz készül aláírni, de a valóság az, hogy azóta sem lett egy klub edzője sem. A szakember most a Nemzeti Sportnak adott interjút, melyben beszélt az ajánlatokról, elmondta, hogy nem unatkozik, és felvetette, mikor edzősködhet megint.

Az egyik helyről éppenséggel akkora összeget kínáltak, amekkorát korábban még leírva sem láttam… Rengeteg pénzt ajánlottak, csakhogy én sohasem a pénzért dolgoztam. Ha nem érzem, hogy meg akarom csinálni, nem vállalom el, ennyi

– válaszolta arra a kérdésre Dárdai Pál a Nemzeti Sportnak adott interjújában, hogy kapott-e ajánlatokat, miután menesztették a Hertha BSC éléről. 

Szűk egy éve távozott a berlini kispadról, a szakember pedig azt mondta az interjúban, eddig még egyszer sem érezte úgy, hogy unatkozna. Állítása szerint folyamatosan van mit csinálnia, van ideje a családjával foglalkozni, vagy Berlinben, vagy Zamárdiban van. Ha pedig elérkezik a hétvége, három mérkőzés közül választhat, hiszen legidősebb fia, Dárdai Palkó a Mol Fehérvár FC játékosa, Bence a Hertha U19-es, Márton a berliniek felnőttcsapatában futballozik. 

A volt szövetségi kapitány felelevenítette, hogy amikor 2014-ben elfogadta a szövetségi kapitányi felkérést, elsők között hívta fel a válogatottságot akkor lemondó Szalai Ádámot, hogy gondolja át döntését – Szalai pedig másnap jelezte, hogy visszatér. Dárdai szerint a válogatott csapatkapitánya a csúcson hagyja abba a nemzeti csapatban folytatott karrierjét. 

A válogatottat sajnálom, mert nem csupán egy jó futballistával, egy vezérrel lesz szegényebb. Aki kicsit is ért a focihoz, láthatta, hogy Ádám az edző meghosszabbított keze volt a pályán. Nem volt látványos a szerepe, de minden feladatot rá lehetett bízni. Olyan volt ő a nemzeti együttesben, mint Thomas Müller a Bayern Münchenben. Elég volt egy szó, hogy a többiek tudják, mit kell tenniük

– nyilatkozta a Nemzeti Sportnak. 

Dárdai az interjúban elmondta, egyáltalán nem hiányzik neki a kispad, bármennyire is hihetetlen dolog ez. Sokat jelent számára, hogy stresszmentesen élheti az életét, ez viszont nem azt jelenti, hogy soha többé nem lesz edző. Ám szerinte az is benne van még a pakliban, hogy a Hertha volt az utolsó csapata. Dárdai csak akkor vállalna el egy klubot, ha tényleg azt érzi, hogy vágyik az edzősködésre – ez viszont nem csak a Bundesligában lehetne így. 

A szakember megjegyezte, akár egy magyar csapatot is elvállalna, mint az NB II-ben játszó Siófok, vagy akár a Zamárdi SE, mely jelenleg megyei bajnokságban szerepel. 

A lényeg úgyis az, hogy legyen egy hangulatos hely, ahol egy tál pörkölt és lágy zene mellett azon melegében kiértékelhetjük a látottakat

– ecsetelte Dárdai a Nemzeti Sportnak. 

(Borítókép: Dárdai Pál a Hertha BSC kispadján 2019. 05. 18-án. Fotó: Thomas F. Starke / Getty Images) 

Rovatok