Index Vakbarát Hírportál

Az MLSZ figyelmeztetést adott ki az esti meccsre

2022. szeptember 26., hétfő 11:01

A magyar labdarúgó-válogatott telt ház előtt fogadja a hétfő este 20 óra 45 perckor kezdődő Nemzetek Ligája-csoportmeccsen az olasz együttest. A találkozó győztese biztosan a sorozat jövő nyári négyes döntőjébe jut, a különösen nagy tét pedig rendhagyó hangulattal kecsegtet. A Magyar Labdarúgó-szövetség ismét felhívta a szurkolók figyelmét, hogy az európai szervezet (UEFA) korábbi büntetése miatt nagyon fontos, hogy mindenki a fair play jegyében buzdítsa Szalai Ádámékat.

„Fontos megemlíteni az előttünk álló mérkőzésről szólva, hogy a korábbi rendbontások és diszkriminatív viselkedés miatt az Eb-győztes elleni összecsapást is az UEFA felfüggesztett büntetésének terhe alatt játssza a válogatott. Gyűlöletnek és rasszizmusnak semmi helye a válogatott mérkőzésein! Ahhoz, hogy a nézők a jövőben is a helyszínen szurkolhassanak a csapatnak, önfegyelemre és az ellenfél tiszteletére is szükség van. Nem szabad okot szolgáltatni további szankciókhoz, különösen rasszista vagy kirekesztő megnyilvánulásokkal” – olvasható az MLSZ hivatalos honlapján a szurkolókhoz intézett felhívás.

Az UEFA még múlt nyáron mindhárom magyar Európa-bajnoki mérkőzés (Portugália, Franciaország, Németország) után vizsgálatot indított, aminek nem sokkal később százezer eurós pénzbírság és kettő plusz egy felfüggesztett zárt kapus mérkőzésrendezés lett a következménye. Novemberben a büntetést egy plusz egy találkozóra mérsékelték, a zárt kapus meccset pedig idén júniusban, Anglia ellen töltötte le a válogatott. Igaz, a találkozóra végül gyerekeket beengedtek.

Az olaszok elleni meccs előtt már 18 óra 15 perctől programok várják a szurkolókat a stadion melletti parkban. Az MLSZ a kiemelt érdeklődésre tekintettel arra kéri a drukkereket, hogy tömegközlekedéssel érkezzenek a helyszínre, ahol már 17 óra 45 perckor kinyitják a Puskás Aréna kapuit.

A találkozó győztese biztosan ott lesz a sorozatot lezáró jövő nyári négycsapatos tornán. A döntetlen pedig a jelenlegi csoportelsőnek, azaz a magyar válogatottnak kedvezne majd.

NEMZETEK LIGÁJA
A LIGA, 3. CSOPORT
6. FORDULÓ (hétfő)
20.45: Magyarország–Olaszország
20.45: Anglia–Németország

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Magyarország 10 pont
2. Olaszország 8 pont
3. Németország 6 pont
4. Anglia 2 pont

(Borítókép:  Huszti István  / Index)

Rovatok