Index Vakbarát Hírportál

Balhé Párizsban, banánt dobtak a brazil gólszerző felé

2022. szeptember 28., szerda 10:54

Góljának ünneplése közben banánnal próbálták megdobni Richarlisont, a brazil labdarúgó-válogatott csatárát a Tunézia elleni, keddi barátságos mérkőzésen, Párizsban – írja az MTI.

A Parc des Princes Stadionba kilátogató tunéziai drukkerek a 18. percben még kedvenceik egyenlítő találatának örültek, egy perccel később viszont Richarlison visszavette a vezetést a braziloknak. Ezt az afrikai ország szimpatizánsai nehezen viselték, és különböző tárgyakat, többek között vizes palackokat dobáltak a nem messze tőlük ünneplő brazil futballisták felé, majd a gólszerzőt egy banánnal célozták meg.

A rasszista megnyilvánulásra a brazil szövetség elnöke is reagált, aki elmondta, hogy sokkolták a történtek.

Az ilyen megnyilvánulásokat súlyosan meg kell büntetni

– jelentette ki a meccs után Ednaldo Rodrigues. Viszont nem biztos, hogy felszólításának érvényt tudnak szerezni Párizsban, brazil lapok ugyanis azt írták, hogy a stadion biztonsági személyzete nem tudta azonosítani azt, aki a pályára dobta a banánt.

A mérkőzés előtt a brazil csapat a rasszizmus elleni küzdelem jegyében egy nagy molinót feszített ki, amin világbajnoki címeikre utalva az állt, hogy „fekete játékosaink nélkül nem lennének csillagok a mezünkön”.

Lamentavelmente, após a ação, uma banana foi atirada no gramado em direção a Richarlison, autor do segundo gol brasileiro. A CBF reforça o sua posição de combate ao racismo e repudia qualquer manifestação preconceituosa. https://t.co/H9qpRCpyab

— CBF Futebol (@CBF_Futebol) September 27, 2022

A találkozót megelőzően a himnuszok sem teltek el atrocitás nélkül, a dél-amerikaiakét kifütyülték.

A felkészülési mérkőzést Brazília 5–1-re nyerte meg.

(Borítókép: Antonio Borga/Eurasia Sport Images/Getty Images)

Rovatok