Index Vakbarát Hírportál

Drámai végjáték után eldőlt, Cristiano Ronaldóék nem jutnak újra a csúcsra

2022. szeptember 28., szerda 08:59

Kedden lezárult a Nemzetek Ligája 2022–2023-as idényének csoportköre, az A ligából utolsóként a Portugáliában nyerő Spanyolország került be a négyes döntőbe.

Az első játékrészben hiába volt mezőnyfölényben a vendégcsapat, veszélyesebb akciókat így is a portugálok mutathattak fel, gólt viszont egyikük sem tudott szerezni.

Az NL első kiírását megnyerő hazaiaknak tökéletes gól nélkül állás egészen a 88. percig tartott, amikor Nico Williams visszafejelt labdáját Álvaro Morata pofozta közelről a kapuba, négyes döntőbe juttatva övéit (0–1).

A spanyolok ezzel csatlakoztak az utolsó körben a mieinket megelőző olaszokhoz, valamint az 1. kvartettet megnyerő Horvátországhoz és a 4. csoportban első Hollandiához a négyes döntőben.

A csoport másik meccsén Svájc otthon egy perc alatt eldöntötte az első fél óra végén a csehek elleni meccset, így ahhoz képest, hogy a fél távnál pont nélkül állt, végül kilencig jutott – igaz, ehhez az sem ártott, hogy Tomás Soucek a 61. percben büntetőt rontott (2–1).

Ezzel az eredménnyel Svájc bennmaradt, Csehország viszont kiesett a B ligába, ahonnan ketten jutottak fel kedden.

A skótoknak és norvégoknak a portugálokhoz hasonlóan otthon az iksz is elég lett volna a záráson, és bár előbbiek 0–0-val zártak Ukrajna ellen, így abszolválták a feladatot, Erling Haalandék hazai pályán 2–0-ra kikaptak a szerbektől, így Dusan Tadicsék örülhettek.

Érdekesség, hogy ez utóbbi csoportban Svédország nem tudta legyőzni Szlovéniát, így kiesett a C ligába.

NEMZETEK LIGÁJA

A LIGA

2. CSOPORT, 6. FORDULÓ

Portugália–Spanyolország 0–1 (Morata 88.)

Svájc–Csehország 2–1 (Freuler 29., Embolo 30., ill. Schick 45.)

A csoport végeredménye: 1. Spanyolország 11 pont, 2. Portugália 10, 3. Svájc 9, 4. Csehország 4

(Borítókép:  Pedro Fiúza/NurPhoto via Getty Images)

Rovatok