Index Vakbarát Hírportál

A Barca alelnöke állítja, többé nincs gazdasági akadálya Messi visszatérésének

2022. szeptember 30., péntek 12:58

Egyre felkapottabb téma Barcelonában Lionel Messi esetleges visszatérése nevelőegyesületéhez. A trend nem véletlen: az argentin sztár 2021 nyarán kettő plusz egy éves szerződést kötött a Paris Saint-Germainnel, azaz ha úgy akarja, jövő nyáron kiléphet a kontraktusból. A katalánok azzal számolnak, szabadügynökként vissza tudják hozni a Camp Nouba – ezt a klub alelnöke, Eduard Romeu erősítette meg.

A klub alelnöke szerint reálissá vált, hogy az argentin – bizonyos feltételek mellett – visszatérjen a katalánokhoz.

A Barcelona gazdasági helyzetét firtatgató nyári hírek után megdöbbentőnek hangzik, a klub alelnöke szerint azonban eljött a pont, amikor reálissá válhat Lionel Messi visszatérése a csapathoz. Eduard Romeu a Catalunya Radio adásában beszélt arról, mi az egyetlen feltétele annak, hogy a hétszeres aranylabdás támadó újfent gránátvörös-kék szerelést húzzon.

„Klubikon, igazi legenda, és az FC Barcelona mindig az otthona lesz ­– idézi a The Athletic a rádióinterjút –, ha vissza akar térni, megvan rá a lehetősége, de ennek egy átigazolási díjaktól mentes transzfernek kell lennie. Ha így meg lehet oldani, taktikai akadálya lehet egyedül, anyagi nem a visszatérésének.”

Messi visszatérését alapozhatja meg a klub által a napokban közzétett, igencsak optimista gazdasági prognózis is.

300 milliós profittal számolnak

Mint korábban megírtuk, a Barca 98 millió eurós profittal zárta a 2021–2022-es pénzügyi évet, a következő szezonra pedig 274 milliós plusszal számol.

A katalánok 1,017 milliárd eurós forgalmat könyveltek el az elmúlt esztendőben, ami számításaik szerint 1,255 milliárdra emelkedhet jövőre. 

A Barcelona pluszbevételekre tett szert azzal, hogy eladta televíziós jogainak 25 százalékát, amiből 500 millió euró folyt be a kasszába, valamint 200 milliót kapott a Barca stúdió 49 százalékának értékesítéséért.

Ennek nyomán a liga 800 millió euróval megemelte a klub költési határait, így a Barca 150 millióért igazolt: szerződtette Robert Lewandowskit, Raphinhát, Jules Koundét, Andreas Christensent, Hector Bellerínt és Marcos Alonsót.

(Borítókép: A zokogó Lionel Messi 2021 nyarán, a Barcelonától való távozását bejelentő sajtótájékoztatón. Fotó: Eric Alonso/Getty Images)

Rovatok