Index Vakbarát Hírportál

Ha Haaland apja igazat mondott, annak nem fognak örülni Manchesterben

2022. október 1., szombat 07:58

Erling Haaland bemutatkozása szenzációsan alakult az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban: a Manchester City támadója sorra dönti a rekordokat, ráadásul a szurkolók és a klubtársak körében is rendkívül népszerű. A 22 éves csatár édesapja, a korábban szintén a Premier League-ben bizonyító Alf-Inge Haaland azonban most olyat talált mondani, ami pikk-pakk lelombozhatja a manchesteriek lelkesedését...

„Azt gondolom, Erling szeretné próbára tenni a képességeit minden nagy ligában. Ehhez három-négy idénynél tovább sehol sem maradhat. Két és fél évig futballozott a német élvonalban, most jöhet mondjuk két és fél év az angolban, aztán így tovább, Spanyolország, Olaszország, Franciaország – mind jöhet sorra, nem?” – mondta a The Times-nak adott interjúban félig-meddig tréfálkozva az újságírón Alf-Inge Haaland.

A korábban fiához hasonlóan a Manchester Cityben futballozó norvég azt is elárulta, bár az angol sajtó rendre összeboronálta a csatárpalántát a Manchester Uniteddal, Erling sosem akart az Old Traffordra szerződni.

„Nem voltak a listán” – idézték az apukát.  

Erling Haaland eddig tíz tétmeccsen lépett pályára új klubcsapatában, ezeken a találkozókon 14 gólt szerzett és egy gólpasszt osztott ki. Ha folytatja ezt a góltermelést, akár 60 találatig is eljuthat a bajnokságban, ezzel szenzációs rekordot felállítva már az első angliai idényében. A Premier League szezoncsúcsát 34 góllal holtversenyben Alan Shearer (1994–1995) és Andy Cole (1993–1994) tartja, a jelenleg is aktív játékosok közül Mohamed Szalah rúgta a legtöbbet, 32-t, a 2017–2018-as idényben. Ezt majdnem megduplázhatja a norvég.

Előző együttese, a Borussia Dortmund 60 millió eurót kapott nyáron a csatár játékjogáért. A németeknél 67 bajnokin 62-szer volt eredményes és összesen 81 kanadai pontot hozott össze.

(Borítókép: Alf-Inge Haaland és fia, Erling a Borussia Dortmund szerelésében a német együttes málagai edzőtáborában 2020 januárjában. Fotó: Alexandre Simoes/Borussia Dortmund/Getty Images Hungary)

Rovatok