Index Vakbarát Hírportál

Páncélozott rendőrautóban szállították a Fradi korábbi edzőjét Indonéziában

2022. október 3., hétfő 11:31

Vasárnap Malangban legalább 125 áldozatot követelő stadionkatasztrófa rázta meg a futballvilágot. A Ferencváros korábbi edzője, Thomas Doll is a bajnokság egyik csapatának mestere. Beszámolója szerint a tragédiát követően az egész együttest páncélozott rendőrautóban szállították el a rendőrök a hoteljükből.

Szombaton minden idők második legtöbb halálos áldozatot követelő stadionkatasztrófája rázta meg Indonéziát és a futballvilágot. Az indonéziai Malang városában az Arema Malang – Persebaya Surabaya bajnoki labdarúgó-mérkőzés után a 3–2-re alulmaradó hazai csapat szurkolói berohantak a pályára, és amikor a rendőrök megpróbálták könnygázzal szétoszlatni őket, pánik tört ki. Egyes források 125, mások jóval több áldozatot említenek.

Thomas Doll, a Ferencváros korábbi edzője április óta a Persija Jakarta csapatát vezeti. Vasárnap éppen Bandungban, egy hotelben készült egy bajnoki mérkőzésre, amikor a tragédiáról megjelentek a hírek a sajtóban. Az összes indonéziai élvonalbeli labdarúgó-mérkőzést lefújták, Dollékért pedig páncélozott rendőrautót küldtek – derült ki a német Bild cikkéből. 

A hotelben voltunk, amikor megtudtuk, mi történt Aremában. Biztonsági okokból azonnal páncélozott rendőrautókat küldtek értünk, amivel a hoteltől 40 kilométerre parkoló csapatbuszunkhoz szállítottak minket, majd rendőri kísérettel mentünk vissza Jakartába. Boldogok voltunk, hogy hazaérhettünk

– nyilatkozta az edző a Bildnek. 

Doll csapata ebben a szezonban már játszott az Arema Malang ellen. 

Minden nagyon békés volt. A szurkolói csoportok sem bántották egymást, remek volt a hangulat

– számolt be az akkori tapasztalatairól a Ferencváros korábbi edzője. 

Elmondhatatlanul szomorú vagyok az eset miatt. Ezt feldolgozni senkinek sem lesz rövid idő, már beszéltem a játékosaimmal is erről. Ennek semmi köze a labdarúgáshoz, és mindaz, ami történt, nagyon elgondolkodtató

– taglalta Doll. 

Rovatok