Index Vakbarát Hírportál

Ukrajna labdarúgó-világbajnokságot rendezne 2030-ban

2022. október 4., kedd 10:09

Angol sajtóhírek szerint Ukrajna is csatlakozik a 2030-as labdarúgó-világbajnokság megrendezésére beadott spanyol–portugál közös pályázathoz.

A The Times napilap hétfői beszámolója alapján a jelenleg háború sújtotta ukránok az egyik csoport küzdelmeit rendeznék meg nyolc év múlva. A közös pályázat bejelentésére várhatóan szerdán, az európai szövetség főhadiszállásán tartandó sajtótájékoztatón kerül sor. A 2030-as világbajnokság rendezéséért más országok is szeretnének közösen indulni, például Szaúd-Arábia, Egyiptom, Görögország, vagy Uruguay, Argentína, Chile és Paraguay. Ha Dél-Amerikában rendeznék a 2030-as vb-t, annak lenne egy különleges jelentése, hiszen épp az első labdarúgó-világbajnokság századik évfordulójára esne a torna, amit Uruguayban tartottak. 

Ukrajna 2012-ben Lengyelországgal közösen rendezett labdarúgó-Európa-bajnokságot, mindkét országnak ez volt az első Eb-je.  Az idei, november 20-án kezdődő vb-nek Katar, a 2026-os, már 48 csapatos tornának pedig Mexikó, Kanada és az Egyesült Államok közösen ad otthont.

Index/MTI

(Borítókép: Egy ukrán szurkoló a 2022-es Skócia–Ukrajna-vb-selejtező mérkőzésen. Fotó: Ian MacNicol / Getty Images) 

Rovatok