Index Vakbarát Hírportál

Eldőlt, mikor és hol műtik meg a térdszalagszakadást szenvedett Gulácsit

2022. október 7., péntek 11:49

Szombaton Ausztriába, azon belül is Innsbruckba utazik Gulácsi Péter, az RB Leipzig magyar válogatott kapusa, ahol másnap megműtik a sérült térdét. A 32 éves játékosnak a Bajnokok Ligája hétközi fordulójában, a Celtic ellen 3–1-re megnyert mérkőzésen szakadt el a térdszalagja. 

A hírt a lipcsei klub hivatalos Twitter-csatornája jelentette be. Az előzetes információk szerint Gulácsi jobb térdében az elülső keresztszalag szakadt el, az ilyen sérülések általában hat-kilenc hónapos felépülési idővel járnak együtt, azaz könnyen lehet, hogy a 2022–2023-as idényben már nem láthatjuk a pályán az 51-szeres magyar válogatottat. 

A Leipzig közleménye szerint a műtét után néhány napot még biztosan Ausztriában tölt a kapus, aki csak jövő hétvégén tér majd vissza Németországba, hogy megkezdje a rehabilitációját. 

Update Péter #Gulácsi:

Unser Kapitän wird am Samstag nach Innsbruck reisen und dort am Sonntag am Knie operiert.

Anschließend wird er noch ein paar Tage in Innsbruck bleiben und kehrt dann voraussichtlich Ende der Woche zurück nach Leipzig.#ComeBackStronger pic.twitter.com/s2kHZPSPJv

— RB Leipzig (@RBLeipzig) October 7, 2022

A Leipzig Gulácsi nélkül is magabiztosan nyert a Celtic ellen, ezzel kulcsfontosságú pontokat szerezve a Bajnokok Ligája 2022–2023-as kiírásában. A vezéráldozat azonban fájó lehet, nem csak azért, mert az elmúlt hat idény legbiztosabb pontját vesztette el hosszú időre a német csapat (203 bajnoki a lehetséges 212-ből), hanem mert egy teljesen ártalmatlan szituációban, egy passz után történt a baj. 

A lefújás után a szintén Lipcsében légióskodó Szoboszlai Dominik – aki gólpasszt jegyzett a mérkőzésen – Gulácsi Péter szerelését magasba tartva ünnepelte a győzelmet.

A Leipzig posztja a „Térj vissza még erősebben!” jókívánsággal zárul. 

(Borítókép: Gulácsi Pétert, a Leipzig kapusát hordágyon viszik el, miután súlyos sérülést szenvedett a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában játszott RB Leipzig – Celtic Glasgow-mérkőzésen Lipcsében 2022. október 5-én. Fotó:   Martin Rose / Getty Images)

Rovatok