Index Vakbarát Hírportál

A ferencvárosi és a felcsúti sorozat sem szakadt meg

2022. október 9., vasárnap 20:16

A címvédő Ferencváros magabiztos játékkal 2–0-ra legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga tizedik fordulójának vasárnapi záró mérkőzésén, és visszavette a vezetést a tabellán. A Puskás Akadémia 3–1-re győzött a Paks vendégeként.

Az FTC a bajnokságban ötödik hazai fellépését követően is megőrizte hibátlan mérlegét, míg a DVSC ötödik idegenbeli találkozója után is nyeretlen, egy döntetlenjét a negyedik vereség követte.

A jó iramú, szórakoztató első félidőben a vendégek mozgékony középpályájukra alapozva bátor, nyílt játékot vállaltak fel, úgy a letámadásoknál mint a kontráknál. Amíg azonban a vendégek előtt nem adódott ziccer – kétszer szabálytalanság után azért a kapuba találtak –, addig a hazaiak Vécsei góljával a 11. percben előnyhöz jutottak, majd lehetőségeiket később már helyzetek is követték. A Ferencvárosban Civic vezérletével különösen a bal oldal volt aktív, míg elől Zachariassen és Ryan Mmaee tett hozzá a legtöbbet a játékhoz.

Az 56. percben megduplázta előnyét a házigazda: labdaszerzés után az első hazai próbálkozást még védte Gróf, az ismétléssel szemben már tehetetlen volt. A gólt Zachariassen szerezte. A kétgólos különbség után kicsit visszaesett az iram, a felek a mezőnyben küzdöttek. A Ferencváros a hajrához érve azonban ismét veszélyeztetett, Grófnak védeni valója is akadt. A DVSC nem zuhant össze, nem adta fel, de akcióit nem tudta befejezni, azokban a lefújásig nem volt gólveszély.

Pakson a  felcsútiak kezdték jobban a mérkőzést, ennek megfelelően hamar vezetést szereztek, de negyedóra elteltével a rengeteg szabálytalanság miatt töredezetté vált a játék. Ennek a periódusnak a góllövőlistát vezető Varga Barnabás gyönyörű fejes gólja vetett véget. A szünet előtti percekben ismét a futballé volt a főszerep, így mindkét kapusnak volt dolga, de bravúrt a paksi hálóőrnek kellett bemutatnia a döntetlen megőrzéséhez.

A folytatásban kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, a kapuk szinte egyáltalán nem forogtak veszélyben, a Puskás Akadémia aztán váratlanul Favorov fejesével újra előnybe került. Hátrányban kinyílt a paksi védelem, ezt pedig kihasználta a legutóbbi kiírás bronzérmese, így szűk negyedórával a vége előtt eldöntötte a három pont sorsát. A feszült hangulatú végjátékban is inkább a vendégek gyors ellentámadásai voltak veszélyesek, de újabb gól már nem született.

A felcsútiak immár kilenc kör óta veretlenek az élvonalban, míg a tolnaiak számára az jelenthet vigaszt, eddig minden találkozójukon betaláltak az idényben.

LABDARÚGÁS
NB I, 10. FORDULÓ
Ferencvárosi TC–Debreceni VSC 2–0 (1–0)
Paks–Puskás Akadémia 1–3 (1–1)

(MTI/Index)

Rovatok