Index Vakbarát Hírportál

Büntetőrúgás közben sérült meg az argentinok sztárja, a vb-ről is lemaradhat

2022. október 10., hétfő 14:41

Vasárnap este 2–1-re nyert az AS Roma a Lecce ellen az olasz labdarúgó-élvonal legutóbbi fordulójában, de az eredmény csupán másodlagos jelen esetben, mivel a rómaiak sztárja, Paulo Dybala súlyos sérülést szenvedett a mérkőzésen.

A 28 éves csatár a győztes találatot érő büntető elvégzése közben sérült meg, és a hírek szerint olyan súlyos a sérülése, hogy ebben a naptári évben már nem is láthatjuk a pályán. Így az argentin válogatott csillaga valószínűsíthető, hogy a november végén rajtoló világbajnokságról is lemarad. 

Sajnos nem egyszerűen rossz, hanem nagyon rossz a helyzet. Nem vagyok orvos és nem úgy nyilatkozom, hanem a tapasztalataim és a Paulóval való beszélgetésem alapján mondom, hogy nehéz lesz

– nyilatkozta a rómaiak vezetőedzője, José Mourinho a találkozót követően a DAZN-nek. A portugál szakember hozzátette: úgy érzi, idén már nem láthatjuk pályán az argentinok csillagát, és világbajnoki szereplése is rendkívül nagy veszélyben forog. 

Finoman szólva sincs sok ideje Dybalának a felépülésre, ha a katari világbajnokságon szeretne pályára lépni, mivel az argentin válogatott első csoportmérkőzését, Szaúd-Arábia ellen november 22-én rendezik. Kiváló szezont futott idáig a Roma támadója, nyolc mérkőzésen eddig öt gólt szerzett, és két gólpasszt osztott ki. 

A büntető és Dybala sérülése 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok