Index Vakbarát Hírportál

Súlyos sérülése óta először üzent a vasárnap megműtött Gulácsi Péter

2022. október 10., hétfő 17:42

Sikeres műtéten eset át Gulácsi Péter, az RB Leipzig és a magyar válogatott kapusa, akinek múlt szerdán, a Celtic elleni Bajnokok Ligája-meccsen szakadt el az elülső térdszalagja. A játékos a balszerencsés mozdulat óta először üzent hivatalos Facebook-oldalán az érte aggódóknak.

„Természetesen ez egy nehéz pillanat a karrieremben, de hiszem, hogy lehetőség is van benne. Keményen fogok dolgozni mindennap, hogy jobban és erősebben térjek vissza” – írta követőinek a 32 esztendős játékos, miután köszönetet mondott a műtétet végző dr. Fink professzornak, valamint klubjának, az RB Leipzignek, hogy mindent elkövettek azért, hogy a lehető legjobb kezelésben legyen része.

„Köszönöm a sok biztató üzenetet, amelyek eljutottak hozzám, és a csapattársaimnak is, akik mindig mellettem állnak – ez sokat jelent nekem” – olvasható a posztban, amely azzal zárul, hogy hamarosan újra vár mindenkit a stadionokban. 

A lipcseiek Gulácsi sérülése után is magabiztosan nyertek a Celtic ellen, ezzel kulcsfontosságú pontokat szerezve a Bajnokok Ligája 2022–2023-as kiírásában. A vezéráldozat azonban fájó lehet, nem csak azért, mert az elmúlt hat idény legbiztosabb pontját vesztette el hosszú időre a német csapat (203 bajnoki a lehetséges 212-ből), hanem mert egy teljesen ártalmatlan szituációban, egy passz után történt a baj. 

A lefújás után a szintén Lipcsében légióskodó Szoboszlai Dominik – aki gólpasszt jegyzett a mérkőzésen – Gulácsi szerelését magasba tartva ünnepelte a győzelmet.

A klub hétvégén azt is bejelentette, hogy a magyar kapus pótlására rutinos hálóőrt, a 32 esztendős, norvég válogatott Orjan Nylandot szerződtette.

Ugyan az 51-szeres magyar válogatott játékos a posztjában nem tesz a felépülés várható időtartalmáról említést, ilyen sérüléseknél hat–kilenc hónap is lehet a teljes rehabilitáció, azaz jó eséllyel csak az idény legvégén láthatjuk újra a pályán. 

(Borítókép: Gulácsi Pétert, a Leipzig kapusát hordágyon viszik el, miután súlyos sérülést szenvedett a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában játszott RB Leipzig–Celtic Glasgow-mérkőzésen Lipcsében 2022. október 5-én. Fotó: MTI / AP / Michael Sohn)

Rovatok