Index Vakbarát Hírportál

Egy szurkoló úgy lefejelt egy futballistát, hogy eltört az orra

2022. október 10., hétfő 11:38

Végrehajtandó börtönbüntetést indítványoztak egy 52 éves szurkolóval szemben, aki tavaly ősszel, egy Nógrád megyei III. osztályú labdarúgó-mérkőzés után úgy lefejelt egy játékost, hogy annak eltört az orra.

Az eset 2021 októberében, a Szécsényi járásban található Nógrádsipeken történt, ahol megyei III. osztályú bajnoki labdarúgó-mérkőzést játszott a hazai csapat a ludányhalásziak ellen, és a meccs lefújása után a játékosok között szóváltás alakult ki.

A vitát a nógrádsipekiek egyik játékosa próbálta csitítani, amikor az egyik szurkoló odalépett hozzá, és lefejelte. 

A megtámadott futballista orrcsonttörést szenvedett.

A büntetett előéletű vádlottnak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartásáért is felelnie kell a bíróság előtt. Súlyos testi sértés bűntette és nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt emeltek vádat ellene – olvasható a Nógrád Megyei Főügyészség közleményében.

Az elkövetőt kitiltották a sportrendezvényekről

Az ügyészség börtönbüntetést és közügyektől való eltiltást indítványozott, továbbá azt is, hogy a szurkolót tiltsák el a Magyar Labdarúgó-szövetség versenyrendszerében megrendezett sportrendezvények látogatásától.

A közlemény szerint ha a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmény elkövetését, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészség 1 év 6 hónap börtönbüntetés, 2 év közügyektől eltiltás, valamint 1 év sportrendezvények látogatásától eltiltás kiszabására tett mértékes indítványt a vádiratban.

Mivel a vádlott a bűncselekményt egy korábbi felfüggesztett fogházbüntetés próbaideje alatt követte el, elítélése esetén annak az egy év időtartamú szabadságvesztésnek a végrehajtását is el kell rendelni.

Rovatok