Index Vakbarát Hírportál

Így néz ki Rüdiger szeme és a húsz öltéssel összevarrt fejseb

2022. október 12., szerda 17:46

Antonio Rüdiger kedd este a vérét adta a Real Madrid egyenlítő góljáért Varsóban, a Sahtar Doneck elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen. A 14-szeres BL/BEK győztes német középhátvédje fejelte a 95. percben az egyenlítő gólt (1–1), miközben olyan súlyosan megsérült, hogy egyelőre nem lát a fél szemére. De vasárnap játszani akar a Barcelona elleni el Clásicón!

Kezdjük a lényeggel: e pillanatban így néz ki Antonio Rüdiger, a Real Madrid német középhátvédje, akinek húsz öltéssel kellett összevarrni szerda hajnalban a fejsebét a Sahtar Doneck elleni BL-csoportmérkőzést (1-1) követően: 

A látvány rémületes, de Rüdiger mosolyog, és azt mondja, vasárnap feltétlenül játszani szeretne a Barcelona elleni el Clásicón, ami 16.15-kor kezdődik a Santiago Bernabéu Stadionban. 

A sebesülés kedden történt Varsóban, ahol a Sahtar Doneck volt a pályaválasztó – az ukrajnai háború miatt –, és a 95. percben maga Rüdiger egyenlített remek fejessel, csakhogy közben ütközött Anatolij Turbinnal, az ukránok kapusával. Rüdigert vérző fejjel támogatták le a pályáról.

A jelek szerint érvényes Santiago Bernabéunak, a klub egykori legendás elnökének a mondása:

A Real Madrid meze hófehér. Bemocskolhatja sár, izzadság és vér, de egyvalami sohasem: a szégyen.

Rüdigert amúgy is nagy becsben tartják Madridban, mert nyáron, amikor a Barcelona és a Real Madrid versengett érte, határozottan kijelentette: „Csak a Realba megyek, sehova máshova.”

Amúgy a gyors műtétet, a húszöltéses sebvarrást már otthon, Madridban végezték el a hátvéden, aki a hazaúton, a repülőn már mosolygott, és azt tweetelte: „Estamos vivos”, vagyis „Élünk!”

A vasárnapi el Clásicón természetesen nem biztos, hogy játszhat, hiszen még vizsgálatok várnak rá, jóllehet a Sierra Leone-i származású, de német labdarúgó már határozottan kijelentette, hogy ott akar lenni a La Liga csúcsrangadóján. 

(Borítókép: Antonio Rüdiger egyenlítő gólja a Sahtar Doneck elleni UEFA Bajnokok Ligája labdarúgó-mérkőzésen 2022. október 11-én. Fotó: Mateusz Slodkowski / DeFodi Images / Getty Images)

Rovatok