Index Vakbarát Hírportál

Szalai Ádám a klubfutballt is rövid időn belül befejezheti

2022. október 13., csütörtök 13:43

Szalai Ádám korábbi magyar válogatott labdarúgó szeptemberben vonult vissza a nemzeti csapattól, azonban svájci értesülések szerint a klubfutballal is hamarosan felhagy, és végleg visszavonul.

Az már köztudott, hogy Szalai Ádám ezúttal sem került be az FC Basel keretébe a soron következő Európa-konferencialiga-mérkőzésre, sőt a hírek szerint a hétvégi bajnokin sem számítanak rá csapatánál. A Basler Zeitung svájci lap online kiadása a klub sportigazgatójára hivatkozva pedig már arról ír: 

Szalai a nyáron befejezi pályafutását.

Jelenleg sok az olyan fiatal játékos a keretben, aki az utóbbi időben nem sok lehetőséget kapott, és őket szeretnénk beépíteni a csapatba, úgyhogy minél több játéklehetőséget szeretnénk nekik adni

– szólaltatta meg a lap Alex Frei vezetőedzőt.

Az újság ugyanakkor Philipp Kaufmannra, a klub sportigazgatójára hivatkozva azt írja, hogy jelenleg is zajlanak az egyeztetések Szalai Ádámmal és a menedzserével. A játékos Baselbe igazolásakor már beszélt róla, hogy a nyáron mindenképpen befejezi a labdarúgást. Elképzelhető, hogy a dolgok ilyetén alakulása miatt a befejezés még hamarabb eljön számára – írta meg az nso.

Szalai Ádám reagált 

A Nemzeti Sport megkereste a 34 éves játékost, hogy reagáljon a visszavonulásával kapcsolatos hírekre. A Basel játékosa elmondta: 

Az én jövőm, karrierem nyitott, annak végét én határozom meg. Jelenleg a Basel labdarúgója vagyok még mindig. Szerződésem lejárta után is többféle út lehetséges játékosként. Hogy melyik lesz az, majd eldöntöm. Legyen meglepetés!

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok