Index Vakbarát Hírportál

Rács mögé került a Manchester United támadója

2022. október 15., szombat 16:58

Ismét őrizetbe vették Mason Greenwoodot, a Manchester United 21 éves támadóját – írja a Daily Mail. A lap nem részletezi az ügy hátterét, csupán annyit ír, a futballista megszegte az ideiglenes szabadlábra helyezésének feltételeit. Greenwoodot múlt év elején gyanúsította meg exbarátnője bántalmazással és szexuális erőszakkal.

A játékost januárban vette először őrizetbe az angol rendőrség, miután Harriet Robson olyan felvételeket hozott nyilvánosságra, amelyek arról árulkodnak, hogy a futballista súlyosan bántalmazta őt. Greenwoodot akkor testi sértéssel és nemi erőszakkal vádolták meg, utóbbit egy hangfelvétel alapján, amelyet szintén Robson tett közzé. Ebben a csatár minősíthetetlen stílusban akarta szexre kényszeríteni barátnőjét.

A Sun megjegyzi, a támadót a Manchester melletti Bowdonban lévő otthonánál vették őrizetbe. A játékos állítólag havi 15 ezer fontot, mintegy 7,2 millió forintot fizet albérleti díjként a házért. Erre azonban futja is neki: hiába nem játszott egy percet sem klubcsapatában 2021 januárja óta – az MU felfüggesztette az ügy tisztázásáig –, heti 75 ezer fontos fizetését állítólag mind a mai napig megkapja.   

Szeptember közepén még egészen jó hírek érkeztek Greenwoodról, akkor arról lehetett olvasni a brit sajtóban, hogy a United vezetőedzője, Erik ten Hag többször is egyeztetett vele, és arról biztosította a tehetséges játékost, hogy amint tisztázza nevét a bíróságon, újra helyet biztosít neki az MU keretében. A klub a Premier League 2022–2023-as idényére nevezett keretében a saját nevelésű fiataloknak fenntartott B listán ott is hagyta a nevét.

Az egyszeres felnőttválogatott támadó 2018-ban mutatkozott be az MU felnőttjei között, eddig 129 tétmeccsen szerepelt az együttesben, és 35 gólt szerzett ezeken. 

Korábban hazazavarták a válogatottól egy kihágás miatt

Greenwood előélete sem makulátlan, hiszen két nappal az után, hogy 2020 szeptemberében bemutatkozott az angol válogatottban, Phil Fodennel együtt kivágták a keretből, mivel megszegte a koronavírus-járvány miatti karantént Izlandon.

A helyi média akkor arról számolt be, hogy két hölggyel találkoztak a csapat szállásától távol, erről pedig fotókat is közöltek. 

(Borítókép: Mason Greenwood 2022. január 15-én. Fotó: Ash Donelon/Manchester United via Getty Images)

Rovatok