Index Vakbarát Hírportál

Jó ideje először állt nyilvánosság elé, alig lehetett megismerni a rákkal küzdő Hallert

2022. október 18., kedd 10:34

A Borussia Dortmund rákos megbetegedéssel küzdő támadója, Sébastien Haller adta át az idény legjobb kapusának járó díjat a France Football 2022-es gáláján – ezzel a hétfő este egyik legkülönlegesebb pillanatát okozva.

Alighanem a hétfői gála egyik legmeghatóbb és mégis, leginkább sokkoló pillanata volt, amikor a Borussia Dortmund rákos megbetegedéssel küzdő, az idényben emiatt egyetlen meccsen sem szerepelt támadója, Sébastien Haller színpadra lépett, hogy átadja az idény legjobb kapusának járó Lev Jasin-díjat. 

A nyári átigazolási időszakban 31 millió euróért vásárolt játékos látványosan lefogyott, rövid, göndör hajának és szakállának már nyoma sincs. Rövid szerepvállalása alapján azonban a közérzetével nincs gond, és győzelemre áll a súlyos kórral folytatott csatában. 

A Borussia július végén adott hírt arról, hogy a szövettani eredmények alapján rosszindulatú az a daganatos elváltozás, amit Hallernél találtak az egyik rutinvizsgálat során. Sebastian Kehl sportigazgató már akkor igyekezett megnyugtatni a közvéleményt azzal, hogy a csatár a lehető legjobb kezelést kapja majd, és jó esélyei vannak a teljes felépülésre.

A BVB megértést kért a szurkolóktól, a következő hónapokban ugyanis nem terveznek újabb információkat megosztani a játékos állapotáról, aki az elmúlt három hónapban valóban kerülte a nyilvános megjelenéseket, egy-két meccsen kapták csak le lesi fotósok, illetve szeptember elején egy hollandiai díjátadó gálán szerepelt az Aranylabda-gálát megelőzően legutóbb tömeg előtt. 

Haller karriercsúcsot jelentő 13. helyen zárt a 2021–2022-es idény legjobbjait díjazó Aranylabda-voksoláson. Még az Ajax színeiben lejátszott szezonjában 43 tétmérkőzésen 34 gólt szerzett és kilenc gólpasszt osztott ki. A Bajnokok Ligájában több rekordot is átírt, ő lett az első, 

A 28 esztendős, francia születésű, de elefántcsontparti válogatott támadó profi pályafutása során 352 tétmérkőzésen 153 gólnál jár. Olyan trófeákat hódított el eddig, mint a holland bajnoki cím és a Holland Kupa az Ajaxszal, illetve a Német Kupa serlege az Eintracht Frankfurttal. 

Haller végül a Bajnokok Ligája-győztes, spanyol bajnok Thibaut Courtois-nak adta át a trófeát. 

(Borítókép: Sebastien Haller adta át az idény legjobb kapusának járó díjat a France Football 2022-es gáláján. Fotó: Benoit Tessier / Reuters)

Rovatok