Index Vakbarát Hírportál

Ilyen tűzijáték még nem volt, mégis Cristiano Ronaldo levonulása vitte el a show-t

2022. október 19., szerda 23:07

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 12. fordulójának szerdai játéknapján a Manchester United hatalmas fölényét kétgólos sikerre váltotta a Tottenham elleni rangadón, a Liverpool pedig újabb győzelemmel kapaszkodik az élbolyra.

A meccs elején a százalékos értékek valamelyest a Tottenham felé billentek (34 százalék volt az MU győzelmi valószínűsége, 36 a vendégeké), ehhez képest a Manchester United gyakorlatilag lemosta ellenfelét a pályáról az első félidőben.

A 6. percben előbb Antony távoli lövését potyázta be kis híján Hugo Lloris, majd Fred lövését simogatta ki a léc alól, mielőtt a 10. percben a brazil szélső lövésénél a jobb oldali kapufa mentette ki a Spurs hálóőrét.

A „vörös ördögök” nem lassítottak, a félidő derekához érve előbb Bruno Fernandes szabadrúgását védte Lloris, majd a portugál remek indításából Marcus Rashford ziccerét is hárította, mielőtt Diogo Dalot beadása után Luke Shaw kapáslövésénél is résen volt.

Az első fél órához érve Casemiro lökete kerülte el kevéssel a Tottenham kapuját, majd Eric Dier és Diogo Dalot is kapott egy „fejlövést” – ápolást követően mindketten folytatni tudták.

Az első félidőben a Manchester United 19-szer lőtt kapura, ilyen kezdésre egyik csapat sem volt képes a Premier League jelenlegi kiírásában – mindezt egy rangadón!

A fordulást követően aztán már a vezetés is összejött a „vörös ördögöknek”, Fred 16 méteres rúgása a védőkön irányt váltva kötött ki a jobb alsóban (1–0).

Rögvest ezt követően Rashford újabb ordító lehetőségét hárította Lloris, a túloldalon pedig Harry Kane kevéssel kaput tévesztő tekerése riogatta a szurkolókat.

Antony is csak a kapu mellé tudott lőni nem sokkal később, aztán a 68. percben Kane került hatalmas helyzetbe, de egyrészt David de Gea védett, másrészt már lesen is volt. A játékvezető viszont engedte az előnyszabályt, ez pedig remek döntésnek bizonyult, hiszen az ellentámadás végén Bruno Fernandes a bal felső sarokba tekert (2–0).

Az utolsó negyedórához közeledve Rashford sokadik ziccerénél is Lloris keze volt a végállomás, majd Bruno Fernandes higgadt befejezését les miatt nem követte gól, így a Manchester United végül 2–0-ra nyerte meg a rangadót.

Azért egy kis dráma így is maradt, a 90. percben az addig melegítő Cristiano Ronaldo levonult a pályáról, és bement az öltözőbe...

A többi pályán – kapaszkodik a Liverpool, botlott a Chelsea

Darwin Núñez már az első negyedóra végén betalálhatott volna a Liverpool West Ham United elleni mérkőzésén, ekkor azonban még Lukasz Fabianski hárítani tudott.

A játékrész derekán viszont már ő sem volt képes arra, hogy megakadályozza az uruguayi csatárt a gólszerzésben, Konsztantinosz Cimikasz bal oldali beadása után fejelt Núñez a kapu bal oldalába (1–0).

A 39. percben újabb nagy lehetőséget írhattunk fel a neve mellé, 16 méteres lökete a jobb oldali kapufán csattant – a túloldalon a játékrész végén Jarrod Bowen harcolt ki büntetőt, de lövését Alisson védte.

A második játékrész hajrában a brazil kapus ezt Tomás Soucek lehetőségénél is megtette, így a Liverpool néhány nap alatt másodszor nyert otthon 1–0-ra, és kapaszkodik az élbolyra.

A Chelsea nem bírt a Brentforddal, a Newcastle azonban újabb fontos három pontot kaparintott meg, így tartja a hatodik helyét.

PREMIER LEAGUE

12. FORDULÓ

Bournemouth–Southampton 0–1 (C. Adams 9.)

Brentford–Chelsea 0–0

Liverpool–West Ham 1–0 (Núñez 22.)

Newcastle–Everton 1–0 (Almirón 31.)

Manchester United–Tottenham 2–0 (Fred 47., Bruno Fernandes 69.)

Az élmezőny állása: 1. Arsenal 27 pont (24–10, 10 meccs), 2. Manchester City 23 (33–10, 10), 3. Tottenham 23 (22–12, 11), 4. Chelsea 20 (15–10, 10), 5. Manchester United 19 (15–15, 10), 6. Newcastle 18 (18–9, 11), 7. Liverpool 16 (22–12, 10)

(Borítókép: Alex Pantling / Getty Images)

Rovatok