Index Vakbarát Hírportál

„Ez az első alkalom, amikor csalódást okozott Cristiano Ronaldo viselkedése”

2022. október 20., csütörtök 14:06

Peter Schmeichel, a Manchester United volt kapusa azt mondta, csalódást okozott neki Cristiano Ronaldo viselkedése a szerda esti, Tottenham Hotspur elleni bajnoki rangadón, és szerinte a portugál futballista eltereli a figyelmet a csapatról – számolt be róla az MTI.

Az Old Traffordon rendezett, 2–0-s hazai sikerrel végződött mérkőzésen ismét nem cserélte be Erik ten Hag vezetőedző az ötszörös aranylabdás támadót, ő pedig erre reagálva már néhány perccel a lefújás előtt bement az öltözőbe. A holland mester a meccs után azt mondta, majd csütörtökön (ma) beszél a játékossal a fegyelmezetlenségéről.

Az MU remekül játszott a találkozón, sokkal jobb volt ellenfelénél, manchesteri szempontból ez a kis közjáték volt az egyetlen negatívuma a szerda estének.

Az, hogy (Cristiano Ronaldo) így távozott, olyan hangulatot teremt, amit most egyáltalán nem akarunk – nyilatkozott az 58 éves dán Schmeichel a BBC Radio 5 Live című műsorban. – Tudhatta volna, hogy ebből szalagcímek lesznek. Azt kell mondanom, ez az első alkalom, hogy csalódást okozott nekem. Egyébként támogatom és megértem a helyzetét.

A 37 éves Ronaldo, aki eddig összesen 103 gólt szerzett a Premier League-ben a United színeiben, a mostani szezonban mindössze kétszer volt kezdő a bajnokságban, az Európa-ligában azonban rendszeresen szerepelteti őt Ten Hag.

A csapat a gyengébb szezonkezdet után egyre jobb formába lendült, és Schmeichel szerint arra kell összpontosítani, hogy a holland mesterrel minél jobban teljesítsenek. A Manchester United jelenleg ötödik a tabellán, nyolc pontra az éllovas Arsenaltól, de mindössze egyre a negyedik helyezett Chelsea-től.

„Itt van nekünk Erik ten Hag, akinek nagyon világos elképzelései vannak arról, milyen futballt akar játszatni a csapattal. Támogatást és időt kell adnunk neki” – fogalmazott Schmeichel.

Nem kellenek ilyen figyelemelterelések, és mondhatom, hogy ez csalódás

– tette hozzá az 1992-ben Európa-bajnok dán válogatott kapusa.

PREMIER LEAGUE

12. FORDULÓ

Manchester United–Tottenham 2–0 (Fred 47., Bruno Fernandes 69.)

Az élmezőny állása: 1. Arsenal 27 pont (24–10, 10 meccs), 2. Manchester City 23 (33–10, 10), 3. Tottenham 23 (22–12, 11), 4. Chelsea 20 (15–10, 10), 5. Manchester United 19 (15–15, 10), 6. Newcastle 18 (18–9, 11), 7. Liverpool 16 (22–12, 10).

(Borítókép: Nick Potts / PA Images via Getty Images)

Rovatok