Index Vakbarát Hírportál

Xavi: Ha a Barca nem nyer egy trófeát sem, jöhet egy másik edző

2022. október 20., csütörtök 15:45

Xavi Hernández, a spanyol labdarúgó-bajnokságban második helyen álló FC Barcelona vezetőedzője attól teszi függővé a poszton maradását, hogy a katalán együttes mennyire lesz sikeres a mostani idényben – írja az MTI.

Ha semmit nem nyerünk, jöhet egy másik edző helyettem

– jelentette ki a csapat legendás exfutballistája, aki 505 bajnoki meccset játszott pályafutása során gránátvörös-kék mezben, és tavaly novemberben, a katari al-Szaddtól igazolta le trénernek a Barca.

A 42 éves, játékosként világ- és kétszeres Európa-bajnok szakember hangsúlyozta: a Barcelonától mindig csak a győzelmek és a trófeák megszerzése az elfogadható eredmény.

Teljes mértékben eltökélt vagyok a jövőt illetően, és nincs olyan, ami megállíthatna

– fogalmazott határozottan Xavi.

A Barcelona nyáron leigazolta a Bayern Münchentől a lengyel válogatott Robert Lewandowskit, és a sztárcsatárral a soraiban jól is kezdte az idényt.

A Bajnokok Ligája csoportkörében viszont egyszer sem tudta legyőzni az Internazionalét, igaz, az otthon játszott 3–3-as döntetlennel még minimális esélye maradt arra, hogy a nyolcaddöntőbe jusson.

Közben az ősi rivális, a spanyol bajnokságban és a BL-ben is címvédő Real Madrid 3–1-re verte a Barcát az idény első El Clásicóján.

A pénzügyi gondokkal is küzdő Barcelonának a BL-kiesés, valamint a Reallal szembeni ponthátrány esetleges növekedése sportszakmailag és gazdaságilag sem jönne jól.

A Barca a La Liga hétközi fordulójának csütörtöki (mai) játéknapján a Villarrealt fogadja.

(Borítókép: Oscar J. Barroso / Europa Press via Getty Images)

Rovatok