Index Vakbarát Hírportál

Cristiano Ronaldo nem kért bocsánatot

2022. október 21., péntek 07:20 | aznap frissítve

Cristiano Ronaldo az Instagram-oldalán reagált arra, hogy nem lesz tagja a Manchester United keretének a Chelsea elleni szombati angol bajnoki rangadón. Az ötszörös aranylabdás futballista nem kért bocsánatot azért, mert a Tottenham elleni meccs vége előtt bevonult az öltözőbe, de jelezte: mindenkinek megadja a tiszteletet és támogatja csapattársait.

Az Index is beszámolt róla, hogy a Manchester United csütörtökön közölte, hogy nem nevezi a keretébe Cristiano Ronaldót a Chelsea elleni szombati bajnoki rangadóra. A döntés előzménye, hogy a 20-szoros angol bajnok klub holland menedzsere, Erik ten Hag nem adott játéklehetőséget az ötszörös aranylabdás portugál sztárnak a Tottenham elleni, 2–0-ra megnyert szerdai mérkőzésen, Ronaldo pedig a lefújás előtt az öltözőbe sétált, óriási népharagot zúdítva magára.

Fabrizio Romano, a Sky Italia újságírója úgy értesült, a sztárjátékost érintő döntést Erik ten Hag hozta meg, a klub vezetősége pedig maximálisan egyetértett vele.

A klublegenda is csalódott Cristiano Ronaldóban

Peter Schmeichel, a Manchester United korábbi dán kapusa másnap azt mondta: csalódást okozott neki az Európa-bajnok támadó viselkedése, és szerinte a portugál futballista eltereli a figyelmet a csapatról.

Tudhatta volna, hogy ebből szalagcímek lesznek. Azt kell mondanom, ez az első alkalom, hogy csalódást okozott nekem. Egyébként támogatom és megértem a helyzetét

– nyilatkozta a szintén Eb-aranyérmes Schmeichel.

Ronaldo: Nem engedek a nyomásnak

Cristiano Ronaldo csütörtök este Instagram-oldalán reagált arra, hogy nem lesz tagja a Chelsea elleni bajnokira készülő keretnek.

„Ahogy egész pályafutásom alatt mindig tettem, próbálok úgy élni és játszani, hogy megadjam a tiszteletet a kollégáimnak, az ellenfeleimnek, az edzőimnek. Ez nem változott, ahogy én sem változtam. Ugyanaz az ember vagyok, aki az elmúlt húsz évben a futball elitjébe tartozott, és a tisztelet mindig nagyon fontos szerepet játszott a döntéshozatalaimban” – fogalmazott a 191-szeres portugál válogatott labdarúgó.

Nagyon fiatalon kezdtem, a tapasztaltabb futballisták példája mindig nagyon fontos volt számomra. Így később én is próbáltam utat mutatni a fiataloknak azokban a csapatokban, ahol játszottam. Sajnos ez nem mindig lehetséges, néha a pillanat hevében eluralkodnak rajtunk az érzelmek

– tette hozzá.

Ronaldo egyelőre nem tett arra utalást, hogy elhagyná Manchestert, sőt a visszatérést tervezi.

„Most úgy érzem, keményen kell dolgoznom. Támogatnom kell a csapattársaimat, és készen kell állnom bármire. Nem opció, hogy engedek a nyomásnak. Ez a Manchester United, és össze kell tartanunk. Hamarosan újra együtt leszünk” – zárta bejegyzését a 37 éves futballista.

Cristiano Ronaldo eddig 103 gólt szerzett a Premier League-ben a Manchester United játékosaként, a jelenlegi szezonban mindössze kétszer volt kezdő az angol bajnokságban, hat meccsen pedig csereként lépett pályára, az Európa-ligában azonban rendszeresen szerepelteti őt Erik ten Hag.

(Borítókép: Cristiano Ronaldo 2022. október 13-án. Fotó: Oli Scarff/AFP)

Rovatok