Index Vakbarát Hírportál

A Zalaegerszeg előbb le akart vonulni a pályáról, majd simán kikapott a Honvédtól

2022. október 22., szombat 15:44

Egy hajszálon múlott, hogy botrányba fulladjon a magyar labdarúgó-élvonal 12. fordulójában rendezett Zalaegerszeg–Budapest Honvéd-mérkőzés, miután a vendégszurkolók rasszista megnyilvánulásai miatt közel állt hozzá a hazai csapat, hogy levonuljon a pályáról. Végül simán, 2–0-ra nyert a Honvéd.

Zalaegerszegi helyzetekkel kezdődött a mérkőzés, majd a Honvéd hagyott kihasználatlanul egy nagy lehetőséget. Kiegyenlített volt a játék, mindkét fél aktívan futballozott, törekedett támadásvezetésekre, ezzel együtt nem forogtak gyakran veszélyben a kapuk. A szünet előtt mégis előnybe került a Honvéd: szép kombináció, pontos passzok után a kilépő Samperio higgadtan helyezett a kapu jobb oldalába. Az asszisztens lest jelzett, de hosszas videózást követően gólt ítélt Bognár Tamás játékvezető.

Nem sok telt el a második félidőből, amikor egy ellentámadásból Samerio duplázott.

Pár perccel később Manzinga egy akció végén lefutott a pályáról, megcsúszott, csakhamar dulakodás alakult ki a két csapat játékosai között, a bíró pedig sárga lapot mutatott fel Manzingának és Szabónak. Közben a pályán tiltakozott Ricardo Moniz, a hazaiak vezetőedzője, aki ezért piros lapot kapott. Az M4 Sport információja szerint

A HONVÉD-SZURKOLÓK RASSZISTA MEGNYILVÁNULÁSAI MIATT FELDÚLT TRÉNER LEVEZÉNYELTE CSAPATÁT A PÁLYÁRÓL.

Egyeztetés következett a játékvezető, Moniz és a Honvéd trénere, Tam Courts között. Ezt követően a hazai csapat az öltöző felé indult, de a lelátóról Dragóner Attila sportigazgató is közbeavatkozott, végül pontlevonástól tartva a hazai csapat visszament a pályára.

A folytatásban kétgólos hátrányban a ZTE mezőnyfölényt alakított ki, de ez jórészt meddőnek bizonyult. Akadt ugyan nagy hazai helyzet, a szépítés azonban elmaradt.

OTP Bank Liga, 12. forduló:
ZTE FC–Budapest Honvéd 0–2 (0–1)

MTI

Rovatok