Index Vakbarát Hírportál

Az áramszünet is közbeszólt, de végül simán verte a Fradi a tavalyi bronzérmest

2022. október 22., szombat 20:34

A magyar labdarúgó-élvonal 11. fordulójában a Ferencváros idegenben győzte le a tavalyi bronzérmes Puskás Akadémiát 4–2-re.

A szerdán még az Iváncsa ellen a Magyar Kupából meglepetésre búcsúzó Ferencváros ezúttal a Puskás Akadémia vendégeként igyekezett javítani a magyar élvonalban. A címvédő zöld-fehér együttesre ráfért volna már egy jó eredmény, mivel múlt héten a bajnokság egyik leggyengébb csapata ellen, a Mezőkövesd otthonában is vereséget szenvedtek Sztanyiszlav Csercseszov játékosai. A Puskás Akadémia jó hangulatban várhatta a rangadót, miután a hétközi kupafordulóban a Mol Fehérvár csapatát győzte le. 

Nem kellett sokat várni az első találatra, már három perc után bevették Dibusz Dénes kapuját, miután Jakov Puljic jobb lábbal a jobb sarokba lőtte a labdát. Sokáig viszont nem tarthatott a Puskás Akadémia öröme, mivel négy perccel később Marquinhos 21 méterről ragasztott hatalmas gólt Tóth Balázs kapujába. Így 10 perc sem telt el a mérkőzésből, és már túl voltunk egy gólváltáson a csapatok között. 

A folytatásban sem maradtak el a gólok, olyannyira, hogy a 29. percben Ryan Mmaee góljával már a Fradi vezetett. De ez sem tartott sokáig, mivel a 34. percben egy beadást követően Nagy Zsolt ugrott a legmagasabbra, és a bal alsó sarokba fejelte a játékszert. Így már a félidő előtt 2–2 állt az eredményjelzőn. Azonban nem ez lett az első játékrész végeredménye, mivel a 44. percben Adama Traoré először villant meg a mérkőzésen, és az ötös bal sarkáról a kapus lábai között a hálóba lőtt. 

Így a félidőben a Ferencváros 3–2-re vezetett. 

A második játékrész negyedóra csúszással indult áramszünet miatt, de ez korántsem vett vissza a Fradi lendületéből, a negyedik ferencvárosi gólt Adama Traoré szerezte az 54. percben. Ezek után több találat nem született, a Ferencváros magabiztosan tartotta előnyét, és győzelmével visszavette a vezetést a tabellán. 

OTP Bank Liga, 11. forduló
Puskás Akadémia–Ferencvárosi TC 2–4

(Borítókép: MTI)

Rovatok