Index Vakbarát Hírportál

Az FTC riválisa négy gólt kapott a csütörtöki Európa-liga-meccs előtt

2022. október 24., hétfő 11:13

Az AS Monaco 4–3-as vereséget szenvedett a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság vasárnapi mérkőzésén – mindez azért lehet fontos idehaza is, mert a hercegségi együttes csütörtökön a Ferencváros vendége lesz az Európa-ligában. S a jelek szerint nincs túl jó passzban… Október 10-e óta nyeretlen.

A Monaco a legutóbbi három tétmérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni, ráadásul a Trabzonspor elleni, idegenbeli El-meccsel együtt a háromból kétszer is négy gólt kapott. A francia L’Équipe sportmagazin a vasárnapi találkozó leggyengébb játékosának a vendégkaput védő Alex Nübelt választotta meg – a Bayern München által kölcsönadott, 26 éves futballista mindössze hármas osztályzatot kapott. 

Emlékezetes, a két csapat szeptember 15-én, Monacóban lejátszott mérkőzésén óriási meglepetésre 1–0-ra tudott győzni a magyar bajnok. 

Amennyiben az FTC – amely vasárnap épp négyet rúgott a Puskás Akadémia elleni NB I-es rangadón – ismét pontot szerez a nemzetközi kupákban francia színeket képviselő riválissal szemben, úgy biztossá válik, hogy tavasszal is folytathatja az európai porondon. 

A Monaco a Lille otthonában kétszer is egyenlített egygólos hátrányból, sőt az 53. percben a vezetést is megszerezte, végül a 62. és a 71. percben született találattal pont nélkül maradt (4–3).

A Ferencváros csütörtöki ellenfele jelenleg a 7. helyen áll a Ligue 1 tabelláján. A hercegségieket legyőző Lille a 6.  

Az FTC és a Monaco összecsapása csütörtök este 21 órakor kezdődik a Groupama Arénában. 

Rovatok