Index Vakbarát Hírportál

Megvan Huszti Szabolcs első sikere a Vidi kispadján

2022. október 29., szombat 17:03

A Mol Fehérvár FC április óta először nyert NB I-es bajnokit idegenben: Huszti Szabolcs csapata a héten edzőt váltott Budapest Honvéd otthonában nyert egy góllal.

A találkozó egyetlen gólját Kenan Kodro szerezte a 13. percben (0–1). A Vidi az első félidőben végig jobban futballozott, a Honvéd játékosai előtt kevés lehetőség adódott, hiába ígért az új szakvezető, Dean Klafuric bátor támadójátékot, összességében kissé hitehagyott benyomást keltettek újdonsült tanítványai.

Fordulás után már jobban festet a Honvéd, Nenad Lukicsnak két nagy helyzete is adódott, ám a fehérváriak kibekkelték ezt az időszakot, a hajrában pedig egy-egy kontra végén minden esélyük megvolt arra, hogy kétgólossá tegyék a különbséget, ezzel megpecsételve a kispestiek sorsát.

A hajrá kezdetén Kocsis Dominiknak akadt még egy nagy egyenlítési lehetősége, de sem ebből, sem Jevhen Makarenko helyzetéből nem született gól.

A Mol Fehérvár 1–0-ra nyert, ezzel Huszti Szabolcs a második bajnokiján megszerezte az első győzelmét a piros-kékek kispadján, míg Klafuric vereséggel tudta le bemutatkozó meccsét a kispesti kispadon. 

Meghökkentő lehet, de ez volt a fehérváriak első idegenbeli sikere április óta az NB I-ben...

LABDARÚGÁS
NB I, 13. FORDULÓ
Budapest Honvéd–Mol Fehérvár FC 0–1 (0–1)

Rovatok