Index Vakbarát Hírportál

Történelmi pofont kapott a Chelsea; már a top négyben a Newcastle

2022. október 29., szombat 18:37

A Chelsea története során először kapott ki a Premier League-ben a Brightontól, amely ezúttal kiütéses, 4–1-es sikert ért el a londoni csapattal szemben. A meccs pikantériáját az adta, hogy a Chelsea kispadján ülő Graham Potter korábban a Brighton edzője volt, s idény közben hagyta el az együttest a kékek hívása miatt. A szombat délutáni meccsek közül a Newcastle Aston Villa elleni diadala lett a legsimább, a négy gólt vágó északiak meg is előzték a tabellán a Chelsea-t, és a legjobb négyben vannak már.

A Newcastle ebben a szezonban eddig csak egyszer szenvedett vereséget, októberben pedig már az ötödik győzelmét aratta, ami klubrekord-beállítás, a 2006-os áprilisi sorozat megismétlése.

Elszenvedte első vereségét Graham Potter irányításával a Chelsea, a londoni gárdát éppen a szakember korábbi csapata, a Brighton győzte le 4–1-re. A hazaiak az első félidőben már 3–0-ra vezettek. A Premier League-ben harmadszor szereztek három gólt egy félidő alatt, de ezek közül egyiket sem Potter 120 meccses ténykedése alatt. A tréner 2019-től egészen idén szeptemberig irányította a sirályokat.
  

A játéknap bravúrját a Tottenham Hotpsur hajtotta végre azzal, hogy kétgólos hátrányból fordítva diadalmaskodott a Bournemouth otthonában.

A Fulham hazai környezetben csak gól nélküli döntetlenre volt képes az Everton ellen.

LABDARÚGÁS
ANGOL PREMIER LEAGUE
14. FORDULÓ, SZOMBAT
Newcastle United–Aston Villa 4–0 (1–0)
Brighton–Chelsea 4–1 (3–0)
Bournemouth–Tottenham Hotspur 2–3 (1–0)
Brentford–Wolverhampton Wanderers 1–1 (0–0)
Crystal Palace–Southampton 1–0 (1–0)
Fulham–Everton 0–0
Korábban
Leicester City–Manchester City 0–1 (0–0)

(MTI/Index)

Rovatok