Index Vakbarát Hírportál

Megfigyelésre kórházban tartják az FTC meccs közben eszméletét vesztett játékosát

2022. október 31., hétfő 13:57

Rémisztő pillanatokat okozott, ám a Ferencváros megnyugtató hírekkel szolgált a Zalaegerszeg elleni bajnokin egy fejsérülés után eszméletét vesztett támadó, Franck Boli állapotáról. A 28 esztendős elefántcsontparti támadót a történtek után kórházba szállították, s bár egyelőre megfigyelésre még ott tartják, állítólag komolyabb baj nélkül megúszta a történteket.

A Ferencváros által 2–1-re megnyert bajnoki 52. percében hordágyon kellett lehozni a pályáról Franck Bolit, aki a társak beszámolója szerint az eszméletét is elvesztette, olyan szerencsétlenül fogott talajt egy fejpárbaj után. 

A zöld-fehérek késő éjjel hivatalos honlapjukon közölték, szerencsére az ijedelem nagyobb volt, mint maga a sérülés:  

Este jó hírek érkeztek Boliról. Neurológus megvizsgálta, a CT-je negatív lett, de mivel eszméletvesztése volt, az előírásoknak megfelelően 48 órás megfigyelésre benntartják a kórházban.

Boli sérülésekor az FTC még csak 1–0-ra vezetett – az első félidőben Nguen Tokmac volt eredményes –, a 79. percben aztán Anderson Esiti révén megduplázta előnyét a címvédő. A végeredményt a 84. percben egy védelmi hibát követően Eduvie Ikoba állította be. A ZTE azonban nem tudott visszajönni a meccsbe és pontot csenni az Üllői útról. 

A zöld-fehérek 27 pontjukkal még úgy is vezetik a tabellát, hogy két meccsel kevesebbet játszottak, mint a második helyen álló Kecskemét (24 pont) és a harmadik Kisvárda (22 pont).

A Ferencváros legközelebb az Európa-liga csoportkörének utolsó fordulójában, a Trabzonspor otthonában lép pályára. Mivel a meccs a magyar együttes szempontjából már tét nélküli – a Monaco elleni csütörtöki döntetlennel összejött a csoportelsőség –, Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző aligha vállal majd kockázatot azzal, hogy Bolit is az utazókeretbe nevezi. 

LABDARÚGÁS, NB I.
13. FORDULÓ
Ferencvárosi TC – Zalaegerszegi TE 2–1 (1–0)

(Borítókép: Franck Boli, a Ferencváros játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójában játszott Újpest FC – Ferencvárosi TC-mérkőzés előtt a Szusza Ferenc Stadionban 2022. szeptember 4-én. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

Rovatok