Index Vakbarát Hírportál

Botrány az Iváncsa mérkőzésén, torkon ragadták a Honvéd játékosát

2022. november 1., kedd 19:23

A Budapesti Honvéd FC közölte, hogy az egyik játékosukat torkon ragadták, míg egy másikat leköptek az Iváncsa ellen játszott bajnoki mérkőzésen.

A Honvéd II. csapata – amely az NB III-ban játszik – még vasárnap utazott ahhoz az Iváncsához, amely két hete kiejtette a Ferencvárost a Magyar Kupából.

Vasárnap a vidéki csapat kevésbé játszott jól, ugyanis 5–1-re kikaptak a Honvéd második csapatától. A fővárosi klub közleménye szerint az Iváncsa szurkolói „finoman szólva sem viselték sportszerűen a kiütéses kispesti sikert”.

A lefújást követően egy iváncsai drukker beszaladt a pályára, ahol torkon ragadta játékosunkat, Nagy Zoltánt, majd egy rendezőt vitt földre, ami után kivezették a létesítményből. A történtek sajnos itt még nem értek véget, mivel egy másik hazai néző a játékoskijáróban (!) leköpte az ötödik gólunkat szerző Christian Gomist (aki a játékvezetői jelentés szerint az inzultus után visszament a pályára a csapattársaihoz, és szamárfület mutatott a drukkerek felé)

– írta a Honvéd, amely elítélte a mérkőzés után történt incidenst, és reményét fejezte ki, hogy a jövőben „sem Iváncsán, sem máshol nem fordulnak elő legközelebb ehhez hasonló méltatlan jelenetek”.

Az iváncsai klub hivatalos oldalain egyelőre nem reagáltak az esetre. Közvetlenül a meccs után csak annyit írtak a Facebookon, hogy aznap semmi se sikerült nekik.

Rovatok