Index Vakbarát Hírportál

A Vidi a végén rabolt pontot a Fraditól

2022. november 6., vasárnap 22:21

A Mol Fehérvár FC hazai pályán – kétszer is hátrányból felállva – 2–2–es döntetlent játszott a vendég és listavezető Ferencvárosi TC ellen vasárnap, a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának zárómérkőzésén.

Egy kihagyott helyzet, majd egy zúgó felsőléc jelezte a fehérváriak fölényét a meccs elején, mégis a Ferencváros szerezte meg a vezetést, Ryan Mmaee volt eredményes büntetőből – kezdi összefoglalóját az MTI.

A félidő közepén Kovács Dániel bravúrjaira volt szükség ahhoz, hogy az FTC ne növelje az előnyét. Támadott a Fehérvár, ment előre az egyenlítésért, hátul azonban rendre kinyílt, így a zöld–fehéreknek több esélye is volt az újabb gólra, de minden helyzetüket elpuskázták.

Fordulást követően egyenlített a házigazda: Lirim Kastrati ugrott ki egyedül és elgurította a labdát a kapus mellett.

Sebességet váltott a Ferencváros és Ryan Mmaee második találatával perceken belül ismét megszerezte a vezetést.

A folytatásban fáradni látszottak a hazaiak, míg a vendégek sorra dolgozták ki a helyzeteket, ám egyikből sem tudtak betalálni, ami a hajrában megbosszulta magát, mert az utolsó előtti percben Dárdai Palkó a hálóba vágta a labdát.

NB I
14. FORDULÓ
Mol Fehérvár FC–Ferencváros 2–2 (Kastrati 52., Dárdai P. 89., illetve R. Mmaee 15., 58. – az elsőt 11-esből)

 (Borítókép: A ferencvárosi Ryan Mmaee (b) kapura lő a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC – Ferencvárosi TC mérkőzésen a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2022. november 6-án – MTI/Vasvári Tamás)  

Rovatok