Index Vakbarát Hírportál

A tulajdonosa eladásra kínálja a Liverpool részvényeit

2022. november 7., hétfő 14:51

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool tulajdonosa, a Fenway Sports Group eladásra kínálja a klub részvényeit – derül ki a The Athletic cikkéből.

Az érdeklődők számára teljes körű bemutató készült. Az FSG már korábban is vizsgálta az eladás lehetőségét, akkor végül ez ellen döntöttek.

A Boston Red Sox MLB-csapatot is birtokló csoport közleményében kifejti:

A közelmúltban számos tulajdonosváltás, valamint erről szóló pletyka volt a Premier League háza táján, és elkerülhetetlen, hogy szóba jöjjön ez a felvetés a Fenway Sports Group tulajdonában lévő Liverpoolnál is. Az FSG gyakran kapott megkereséseket harmadik felektől az ügyben, hogy részvénytulajdonossá váljanak a Liverpoolnál. Az FSG korábban jelezte, hogy megfelelő feltételek mellett hajlandó fontolóra venni új részvénytulajdonosok érkezését, ha ez szolgálja legjobban a Liverpool érdekeit. Az FSG továbbra is teljes mértékben elkötelezett a Liverpool sikerei mellett úgy a pályán, mind azon kívül

– idézi a The Athletic cikke az FSG-t.

A csoport 2010 októberében lett a Liverpool tulajdonosa, amikor megvette a jogokat George Gillett Jr.-tól és Tom Hickstől.

Ebben az időszakban került a gárda élére Jürgen Klopp vezetőedző. A csapat 2020-ban harminc év után az első bajnoki címét szerezte meg Angliában, nyert Bajnokok Ligáját, FA-kupát és Ligakupát is.

A csoport 110 millió fontért felújította az Anfield Roadon található stadion főlelátóját, és további nyolcvanmillió fontért jövő nyárra 61 ezresre bővítik a létesítményt.

Az FSG tavaly 750 millió dollárért (655 millió fontért) értékesítette a cég részvényeinek 11 százalékát a RedBird Capital Partnersnek, majd ezt követően a Pittsburgh Penguins NHL-csapatnál vásárolt többségi tulajdonrészt.

(Borítókép: Marc Atkins / Getty Images)

Rovatok