Index Vakbarát Hírportál

Itt a Manchester United válasza Cristiano Ronaldo kifakadására

2022. november 14., hétfő 15:30

Hivatalos közleményben reagált Cristiano Ronaldo vasárnapi interjújára a Manchester United. Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő együttes játékosa kifakadásában a klubvezetést, a menedzser Erik ten Hagot és elődjét, Ralf Rangnickot egyaránt ekézte. Brit sajtóhírek szerint az interjú miatt januárban akár ingyen is elengedhetik a portugált, erről a forgatókönyvről viszont a mostani reakció még nem ejt szót.

Amint arról beszámoltunkCristiano Ronaldo a hétvégén megjelent exkluzív interjúban fakadt ki a Manchester Unitednél az elmúlt hónapokban megéltek miatt. Az ötszörös aranylabdás veterán többek között úgy fogalmazott, „elárulták” a klubnál, a menedzser Erik ten Hagot pedig nem tiszteli, „mert ő sem tisztel engem”.

Ten Hag elődjéről, a német labdarúgás egyik legnagyobb gondolkodójaként – igaz, elsősorban elméleti munkássága, valamint klubvezetőként az RB Leipzignél elért sikerei miatt – jegyzett Ralf Rangnickról pedig egyszerűen csak annyit mondott: nem érti, „hogy lesz valakiből a Manchester United főnöke, ha nem is irányított előtte futballcsapatot”. (Csak a tények kedvéért: csak a német élvonalban 294 bajnokin irányított vezetőedzőként, a Stuttgart, a Hannover, a Hoffenheim, a Schalke és a Leipzig kispadján ülve – a szerk.)

Hétfő reggel a Sky Sport riportere arról írt: az interjú ténye sokkolta a csapattársakat, az öltözőnek ugyanis semmi információja nem volt arról, mire készül Ronaldo. Kaveh Solhekol megjegyezte: CR a saját kérésére maradt ki a Fulham elleni hétvégi meccskeretből, miután csütörtökön közölték vele, számítanának rá a világbajnoki szünetet megelőző utolsó meccsen. 

Sem a menedzser, sem a játékosok nem értik, miért mondta azt, amit. Rendkívül csalódottak, és úgy érzik, Ronaldo tiszteletlenül bánt a klubbal, a menedzserrel és a csapattársaival egyaránt

– írta a Sky újságírója.

A klub első hivatalos reakciója sem váratott magára olyan sokat, a Manchester United honlapján a következő közlemény jelent meg hétfő délután:

A Manchester United vezetősége is érzékelte a médiavisszhangot, amelyet a Cristiano Ronaldóval készült interjú váltott ki. A klub úgy tervezi, a teljes tényállás megismerése után reagál. Addig is készülünk tovább az idény második felére, szeretnénk megragadni a pillanatot, lendületet, a hitet és azt az összetartást, ami a játékosok, a menedzser, a stáb és a szurkolók közt kialakult

 – fogalmaz az MU közleménye.

A brit sajtó szerint a United vezetősége minden opciót fontolóra vesz, amivel szankcionálhatná Ronaldo árulással felérő interjúját. A beszélgetés az utolsó szeget jelentheti a csapat és a portugál klasszis megfáradt kapcsolatának koporsójába, januárban elválhatnak a felek útjai.

S könnyen lehet, pontosan ez volt az ötszörös aranylabdás futballista célja.

Ronaldo ősszel tizennégy bajnokiból mindössze tízen lépett pályára, alig több mint 520 percet töltött játékban, és csak egy gólt lőtt. Statisztikáin valamennyit kozmetikáz, ha a nemzetközi kupaszereplést, az Európa-liga-csoportmeccseket is számoljuk, az El-ben hatból hatszor volt kezdő, és két góllal és két gólpasszal segítette a csoportból második helyen továbbjutó csapatát.

(Borítókép: Cristiano Ronaldo 2022. november 3-án. Fotó: David S. Bustamante / Soccrates / Getty Images)

Rovatok