Index Vakbarát Hírportál

Megvan Szalai Ádám utódja, Szoboszlai Dominik lett a válogatott csapatkapitánya

2022. november 17., csütörtök 11:59

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya már a szerdai sajtótájékoztatón arról számolt be, megszületett a válogatott új csapatkapitánya, aki Szalai Ádámtól veszi át a tisztséget.

Azóta az MLSZ hivatalos közösségei felületein közölte, az RB Leipzig középpályása, Szoboszlai Dominik lesz a magyar csapat új kapitánya. A 26-szoros válogatott futballista első alkalommal csütörtök este, a Luxemburg elleni felkészülési mérkőzésen viselheti a csapatkapitányi karszalagot. 

Megszületett a döntés, ki lesz a csapatkapitány, de az állandó jelzővel vigyáznék, merthogy ki tudja, meddig tarthatom meg a posztomat. Nem én választottam, s nem is a stábom, a vezéregyéniségekkel egyeztetve jutottunk dűlőre, ám még nem árultuk el a válogatott tagjainak, hogy ki lesz Szalai Ádám utódja. Erről először a kerettagokat szeretném informálni, és csak azután a sajtót, mert úgy vélem, ez a helyes, tisztességes sorrend

– mondta Marco Rossi szerdai sajtótájékoztatóján.

A hírek szerint már Szoboszlai Dominik helyettesét is megválasztotta a csapat, ezt a tisztséget a Fenerbache védője, Szalai Atilla töltheti be. A magyar válogatott csütörtök este Luxemburgban lép pályára, majd vasárnap este a Puskás Arénában Görögország ellen zárja a 2022-es évet. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok