Index Vakbarát Hírportál

Káosz a Juventusnál: lemondott a teljes vezetőség

2022. november 28., hétfő 22:15 | egy éve frissítve

A hétfői vezetőségi ülést követően az olasz élvonalbeli Juventus labdarúgócsapatának teljes igazgatósága lemondott – írja a Sky Italia. A klub később hivatalosan is megerősítette a hírt.

A világbajnokság árnyékában viszonylag kevés hír kap nagyobb nyilvánosságot a nemzetközi sportsajtóban, hétfő este azonban akadt egy kivétel: a Sky Italia értesülései szerint lemondott a Serie A-ban szereplő Juventus igazgatósága.

Távozik tehát Andrea Agnelli klubelnök, Pavel Nedved alelnök, Maurizio Arrivabene ügyvezető igazgató – aki a lemondás ellenére marad egy rövid ideig az egyesületnél az adminisztratív teendők miatt –, valamint az igazgatóság tagjai közül Laurence Debroux, Massimo Della Ragione, Katryn Fink, Daniela Marilungo, Francesco Roncaglio, Giorgio Tacchia és Suzanne Keywood.

És hogy mi áll a drasztikus döntés(ek) hátterében? Több tényező.

A klub egyelőre nem kommunikált az ügyben, mindössze annyit osztott meg a sajtóval, hogy a következő tulajdonosi ülést december 27-re időzítették.

A Juventus 15 forduló után a harmadik helyen áll a bajnokságban, a Bajnokok Ligájából kiesett, az Európa-ligában folytatja tavasszal a francia Nantes ellen.

Itt a vége 

Az esti sajtóhírek után a klub hivatalos közleményben erősítette meg, hogy valóban távozik a vezérkar. 

Ideiglenesen Maurizio Scanavinót nevezték ki vezérigazgatónak. Kiemelték: az egyesület kényes időszakot él meg, és egy új összetételű vezető testület hatékonyabban tudja képviselni az érdekeiket a folyamatban lévő vizsgálatok során.

Ahogy azt már fentebb is említettük, a Juventusszal szemben több ügyben zajlanak számviteli, pénzügyi vizsgálatok. A korábban már nyilvánosságra hozott gyanú szerint túlárazottan vásároltak meg játékosokat annak érdekében, hogy azzal papíron növeljék a klub értékét, valamint a futballisták számára olyan kifizetéseket könyveltek el, ami végül nem jutott el az érintettekhez, mert arról ők – a koronavírus-járványban meghozott megszorító intézkedések miatt – lemondtak.

A torinói klub ezzel kapcsolatosan ismét hangsúlyozta: semmilyen pénzügyi szabálytalanságot nem követett el, és ahogyan eddig, úgy a jövőben is a vizsgálatokat végző hatóságok rendelkezésére áll minden kérdésben.

(Borítókép: Maurizio Arrivabene, Pavel Nedved és Maurizio Arrivabene 2022. augusztus 22-én. Fotó: Fabrizio Carabelli / SOPA Images / LightRocket via Getty Images)

Rovatok