Index Vakbarát Hírportál

Terrorellenes hadművelet: letartóztatták a Real Madrid sztárjának apósát

2022. december 9., péntek 09:59

Még egy sztárszakács is van a vádlottak között.

Letartóztatták a sztárfutballista David Alaba apósát. A t-online.de beszámolója szerint ez volt az egyik legnagyobb terrorellenes hadművelet Németországban.

Mintegy háromezren vettek részt abban a műveletben, amelyet szerdán hajtottak végre egy németországi puccsot tervező csoport ellen. A fő gyanúsítottakat letartóztatták, az eddig rendelkezésre álló információk és adatok betekintést engednek egy veszélyes bűnszervezet működésébe.

A szakács nem csak főzött?

A vádlottak között van Frank Heppner müncheni sztárszakács is, akinek Kitzbühelben is van egy étterme. A 62 éves férfit azzal gyanúsítják, hogy többször találkozott egy állítólagos jobboldali terrorszervezet támogatóival.

A férfinak állítólag az lett volna a feladata, hogy gondoskodjon egy katonai csoport ellátásáról, és át kellett volna vennie az új német birodalom étkezdéihez tartozó feladatokat, ha politikai felfordulás történt volna. 

A hotel nem kommentál

A Die Presse című osztrák lap szerint Heppnert továbbá azzal is gyanúsítják, hogy élelmiszert, konyhai eszközöket és egy generátort szerzett be egy harcostársának. 

A jelentés szerint állítólag a hitelkártyáját használta egy mobil ház megvásárlásához is. Alaba apósát szerda este tartóztatták le Kitzbühelben, a rendőri intézkedés ugyanabban az ötcsillagos szállodában történt, ahol ő is főz a vendégeknek. A hotel egyelőre nem kommentálta az ügyet.  

(Borítókép: David Alaba 2022. november 10-én. Fotó:   Diego Souto / Quality Sport Images / Getty Images)

Rovatok