Index Vakbarát Hírportál

Menekíteni kellett a vérző fejű kapust, mert megtámadták az ultrák

2022. december 17., szombat 12:15

A 22. percében félbeszakadt az ausztrál első osztályú derbi, mert az ultrák füstbombákat dobáltak a pályára, majd a Melbourne City kapusa visszadobott egyet a lelátóra. Emiatt a szurkolók berontottak a pályára, és megsebesítették a kapuvédőt.

Félbeszakadt az ausztrál A ligás, azaz első osztályú meccs Melbourne-ben, miután az ultrák berohantak a pályára, és megtámadták a Melbourne City kapusát, Tom Glovert. A vérző fejű kapust kimenekítették a pályáról, de a találkozó nem folytatódott – írja a The GuardianA Melbourne City a Melbourne Victoryval játszott, a derbin pedig a 11. percben vezetést szereztek a hazaiak. Aztán a 22. percben mindkét tábor ultrái füstbombákat dobáltak a játéktérre, emiatt a játékvezető megállította a meccset. A szurkolók előbb eltalálták a találkozót közvetítő tévétársaság egyik operatőrét is, ezt követően Tom Glover visszadobott egy füstbombát a lelátóra. Válaszul az ultrák elözönlötték a pályát, és megpróbálták megverni a kapust. 

Mivel Glover közel állt a lelátóhoz, nem tudott elmenekülni, és egy füstölgő kukával keményen arcon csapták. Amikor társai menekítették a kapust, már vérzett a feje. A játékvezető a történteket követően lefújta a találkozót.  

Az Ausztrál Labdarúgó-szövetség sokkolónak nevezte a jeleneteket, és következményeket ígért az elkövetőkkel szemben.

Nincs helye ilyen viselkedésnek az ausztrál labdarúgásban. A szövetség teljes körű nyomozást indít, és súlyos következményei lesznek a történteknek 

– írta a szövetség közleményében. 

Az incidens egy nappal az után történt, hogy a bajnokság szervezői bejelentették: az A liga döntőjét a következő három évben Sydney-ben rendezik. Több szurkolói csoport már a mérkőzés előtt hangot adott a nemtetszésének, és a találkozón is gyakori rigmus volt az liga szervezőinek trágár szidása. 

(Borítókép: Tom Glovert menekítik a Melbourne City mérkőzéséről. Fotó: Darrian Traynor / Getty Images) 

Rovatok