Index Vakbarát Hírportál

Pelé újra kritikus állapotban, folyamatos orvosi megfigyelés alatt áll

2022. december 22., csütörtök 07:58

Orvosai szerint tovább súlyosbodott a Sao Pauló-i Albert Einstein Kórházban vastagbélrákkal kezelt Pelé állapota, ezért karácsonyra is benn tartják a háromszoros világbajnok futball-legendát. Pelé veséje és szíve nem funkcionál kielégítően, arról azonban nem esett szó, hogy milyen a légzése. Ez azért érdekes, mert a közelmúltban koronavírus-fertőzést is kapott a 82 éves brazil sportember.

Pelét november 29. óta ápolják a Sao Pauló-i Albert Einstein Kórházban hosszú ideje tartó rákbetegségével, amely most tovább súlyosbodott. Kétségtelen, hogy a legendás labdarúgót megviseli a betegsége.

Pelé 2021 szeptembere óta, amikor eltávolították vastagbele egy részét, kemoterápiás kezelést kap, de most orvosai arról tájékoztatták a közvéleményt, hogy a legenda állapota romlott, és állandó megfigyelésre szorul, ezért úgy döntöttek, hogy a karácsonyi ünnepeket nem otthonában, családja körében, hanem az Albert Einstein Kórház intenzív részlegén tölti.

Kely Nascimento, Pelé egyik lánya az Instagramon számolt be apja állapotáról. Annyit azért megjegyzett, hogy betegség ide vagy oda, az ünnepek alatt készítenek néhány caipirinha koktélt az édesapjuknak.

A caipirinha Brazília nemzeti itala, könnyű nyári koktél, hozzávalói néhány szelet lime, barna cukor, jégkockák és 50 cl cachaca, vagyis erjesztett cukornádból készült, magas alkoholtartalmú (38–51%) párlat.

(Borítókép: Pelé 2019. április 2-án. Fotó: Marc Piasecki / Getty Images)

Rovatok