Index Vakbarát Hírportál

Világbajnoknak lenni nem életbiztosítás, Messi az egyetlen az év csapatában

2022. december 25., vasárnap 08:49

A magas presztízsű francia sportnapilap, a L’Équipe újságírói összeállították a 2022-es esztendő legjobb tizenegyét, ha úgy tetszik, az év All-Star csapatát. Mindössze egyetlen világbajnok került be, Lionel Messi személyében, viszont a BL-győztes Real Madridot négyen is képviselik.

Világbajnoknak  jelen esetben argentinnak – lenni nem életbiztosítás, ha a vb-döntő vesztese, Franciaország vezető sportlapja állítja össze a 2022-es év legjobb tizenegyét.

a L’Équipe újságírói mindössze egyetlen katari világbajnok labdarúgót tettek be az All-Star tizenegybe: Lionel Messit. 

Ugyanakkor mind az öt európai topliga képviselteti magát, négyen pedig az aktuális BL-győztes, a Real Madrid játékosai:

Utóbbi sérülés miatt nem is játszott a katari vb-n, és már le is mondta a szereplést a francia válogatottban. (Casemiro még a Real Madrid színeiben nyert BL-t, de augusztusban a Manchester Unitedbe szerződött.)

Az év csapata így teljes

A játékosok közül Kyle Walker és Kevin de Bruyne (Manchester City), Virgil van Dijk (Liverpool) és Casemiro (Manchester United) a Premier League, Courtois, Modric és Benzema a La Liga, Theo Hernandez (Milan) a Serie A, Josko Gvardiol (RB Leipzig) a Bundesliga, Messi és Kylian Mbappé (PSG) a Ligue 1 játékosa. 

A L’Équipe ezek után nyilvánosságra hozta az olvasói szavazatok alapján összeállított év csapatát, amelybe bekerült Erling Braut Haaland, a Manchester City norvég gólgyárosa, az angol Jude Bellingham a Borussia Dortmundból, továbbá a marokkói Asraf Hakimi (PSG) és a francia Dayot Upamecano (Bayern München).

Az olvasók csapata:

Nota bene, itt is csak egy világbajnok található, ki más, mint Messi.

(Borítókép: Lionel Messi 2022. december 18-án. Fotó: Julian Finney/Getty Images)

Rovatok