Index Vakbarát Hírportál

Különös szilveszter: 34 éve nem történt ilyen az FC Barcelonával

2022. december 26., hétfő 16:54

Az FC Barcelona labdarúgócsapata 34 év után idén ismét pályára lép december 31-én – adta hírül a Magyar Távirati Iroda a La Liga hivatalos honlapján megjelentek alapján.

A katalánok összesen tizenkétszer játszottak meccset az év utolsó napján: négy barátságos mérkőzésükön két győzelem, egy döntetlen és egy vereség a mérlegük, nyolc tétmeccsük közül pedig hatot megnyertek és kettőt elveszítettek.

Először 1911-ben lépett pályára szilveszter napján a Barcelona, amely 5–1-re megnyerte a francia Stade Étoile Bleue elleni barátságos találkozót. Legutóbb 1967-ben veszített tétmérkőzést a csapat december 31-én, amikor 2–1-re kikapott a Sevilla otthonában.

Legutóbb 34 évvel ezelőtt kellett játszaniuk a katalánoknak szilveszterkor, akkor az Atlético Madrid otthonában rendezett bajnokin Baltazar büntetőjére Roberto Fernández, Lineker és Bakero is válaszolt, így Johan Cruyff vezetőedző együttese 3–1-re nyert a fővárosban. Mivel a spanyol élvonalban 1991-ben bevezették a karácsonyi szünetet, onnantól kezdve hosszú ideig nem rendeztek mérkőzéseket az év végén.

A Barcelona szombat délután az Espanyolt fogadja a La Liga 15. fordulójában – tekintett előre az MTI. A találkozót a vb előtt piros lapot kapó Robert Lewandowski eltiltás miatt kihagyja ugyan, de korábbi állomáshelyén, Münchenben aligha szokott hozzá ahhoz, hogy szilveszter este is fix programja legyen: barcelonai derbin szoríthat a társaknak. 

(Borítókép: David S. Bustamante / Soccrates / Getty Images)

Rovatok