Index Vakbarát Hírportál

Hivatalos: Cristiano Ronaldo Szaúd-Arábiában folytatja

2022. december 30., péntek 19:57 | aznap frissítve

Egybehangzó sajtóinformációk és az Al Arabiya szaúdi hírportál szerint az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo pénteken aláírta szerződését az al-Nasszr csapatával. A klub később hivatalosan is bejelentette, hogy megegyezett a portugál klasszissal.

A 37 éves támadó jövője sokáig kérdőjeles volt, miután a világbajnokság alatt közös megegyezéssel felbontották szerződését a Manchester United csapatával, de immár megvan a klasszis új csapata. 

A szaúdi élvonalban szereplő al-Nasszr már korábban is érdeklődött a portugál támadó iránt, de Ronaldo saját maga tagadta, hogy az arab világba igazolna. Ennek ellenére beigazolódtak a hírek:

Cristiano Ronaldo pénteken aláírta szerződését az al-Nasszr csapatával, a kontraktus pedig két és fél évre szól.

A fizetése is csillagászati lesz az ötszörös aranylabdás támadónak: szezononként mintegy 200 millió eurót tehet zsebre az al-Nasszr futballistájaként. 

A találgatások pénteken késő este értek véget, ekkor ugyanis a felek a közösségi médiában jelentették be, hogy CR Szaúd-Arábiában folytatja.

Ronaldo a 2023-as évet az al-Nasszr játékosaként kezdheti meg. A portugál világsztár újdonsült csapata jelenleg Szaúd-Arábia egyik legsikeresebb klubja, a jelenleg zajló első osztályú bajnokságban a második helyen áll. 

Spanyol sajtóértesülések hozzáteszik: Ronaldo szerződése igazából hét évre szól, két és fél évig a pályán fogja segíteni az arab csapatot, majd nagyköveti szerepkörben tevékenykedhet. 

Cristiano Ronaldo 2009-ben hagyta el a Manchester Unitedet, és igazolt a Real Madridba 94 millió euróért. Manchesterben 292 mérkőzésen lépett pályára, 118 gólt szerezve. A spanyol fővárosban klubikonná nőtte ki magát, 438 mérkőzésen 450 alkalommal volt eredményes.

2018 nyarán igazolt a Juventushoz, ahol 134 mérkőzésen 101 gólt szerzett, azonban a legjobban áhított trófea, a Bajnokok Ligája-győzelem nem jött össze Torinóban. Majd 2021 nyarán visszatért Manchesterbe, de második időszaka közel sem volt olyan sikeres. A „vörös ördögök” mezében a viharos „szakítást” megelőzően 54 mérkőzésen 27 gólt szerzett. 

Végül a katari világbajnokság alatt, közös megegyezéssel bontották fel szerződését a felek. A szaúdi al-Nasszr csapatához ingyen érkezik a világsztár. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok