Index Vakbarát Hírportál

Összeállhat a sivatagban a furcsa trió, akik eddig gyilkolták egymást

2022. december 31., szombat 10:31

Cristiano Ronaldo leigazolása a szaúdi al-Nasszr csapatához péntek óta hivatalos, de könnyen lehet, hogy Busquets és Sergio Ramos is érkezik a klubhoz, ami egy erős sztártió lenne. Pedig ez a három játékos korábban nem evett egymás tenyeréből. Ahol pénz van, oda sereglenek a kivénhedt nagyágyúk.

Goran Vucevic, az al-Nasszr sportigazgatója fejébe vette, hogy összerak egy nosztalgiaválogatottat a szaúdi királyság bajnokságának bronzérmesénél. Pénz van dögivel, úgyhogy könnyen lehet, a korábbi háromszoros horvát válogatott játékos álma valóra válik. 

Mint tudjuk, péntek óta Cristiano Ronaldo a rijádi klub játékosa, 2025-ig írt alá a portugál. De már előtte is érkeztek idősödő klasszisok az együtteshez.

Nemzetközi old boy alakulat

A kapus például a 127-szeres kolumbiai válogatott, 34 éves David Ospina, aki korábban megjárta az Arsenalt, és idén nyáron a Napolitól szerződött az al-Nasszrhoz. De a csapatot erősíti az egykori Bayern-sztár Luiz Gustavo is. A 41-szeres brazil válogatott védekező középpályás 35 éves. 

Itt játszik tavaly óta Vincent Aboubakar, a 94-szeres válogatott kameruni csatár, aki ebben a csapatban szinte ifjoncnak számít a maga 30 évével. Aboubakar szerepelt a katari világbajnokságon, rúgott is egy gólt Szerbiának. Talisca, Luiz Gustavo honfitársa még csak 28 éves, ezzel egy kicsit kilóg a sorból, ő viszont csak U20-as és U23-as válogatott volt szülőhazájában.

A 32 éves spanyol Álvaro González pedig az Olympique Marseille-től érkezett, ő sem egy nyeretlen kétéves. A hazai játékosok közül öten játszottak a katari világbajnokságon, szóval, papíron nem gyenge a csapat. Edzői fronton is erős a helyzet, hiszen a szakvezető nem más, mint a francia Rudi Garcia, aki korábban a Lille, az AS Roma, az Olympique Marseille és az Olympique Lyon csapatát dirigálta. 

Az együttes most még erősebb lehet, amennyiben Vucevic tervei valóra válnak. A sportigazgató – aki tavalyig játékosmegfigyelő volt a Barcánál – ugyanis visszautasíthatatlannak tűnő ajánlatot tett le Sergio Busquets, a Barcelona csapatkapitánya és Sergio Ramos, a PSG védője elé. Mindkettejük szerződése lejár a nyáron, és szabadon igazolhatóvá válnak. Ketten együtt 323-szoros spanyol válogatottak...

Ha a 34 éves Busquets leszerződne a 36 éves Ramos és a 37 éves Ronaldo mellé, akkor annak meglenne a pikantériája, hiszen korábban több mint egy évtizeden át ádáz ellenfelek voltak a Barcelona, illetve a Real Madrid játékosaiként. Igaz, Busquets és Sergio Ramos a spanyol válogatottban harcostársak voltak, együtt diadalmaskodtak a 2010-es világbajnokságon, valamint a 2012-es Eb-n. 

A pénz nem akadály

Az al-Nasszr nem szegény klub. A Quiddiya nevű befektetési alap áll mögötte, amelynek a többségi részvényese az a szaúdi állami tulajdonban lévő Public Investment Fund (PIF), amely 430 milliárd dollár felett rendelkezik, és amely megvásárolta a Premier League-klub Newcastle Unitedet, az angol élvonal jelenlegi harmadik helyezettjét.

(Borítókép: Sergio Busquets 2022. november 5-én. Fotó: Xavier Bonilla / NurPhoto / Getty Images)

Rovatok